Plite încorporabile combinate, pe gaz şi electrice – oferta magazinelor în 2012

La cumpărarea unei plite de bucătărie primul pas este alegerea tipului sursei de energie pe care o vom folosi la gătit, gaz sau electric. Ambele opţiuni prezintă o combinaţie de avantaje şi dezavantaje pe care va trebui să le cântărim cu atenţie pentru a alege varianta cea mai favorabilă. Sau putem opta pentru o plită combinată, care dispune atât de arzătoare pe gaz cât şi una sau mai multe zone electrice.

Acestea sunt alegerea ideală în cazul în care dorim să cumpărăm o plită pe gaz, fără a renunţa însă la beneficiile cel puţin ocazionale ale uneia electrice. Există pe piaţă mai multe modele de plite combinate, unele mai ieftine, altele mai scumpe, putând satisface o destul de largă varietate de nevoi.

Avem de ales între modele de plite combinate încorporabile cu suprafaţa emailată, din inox şi chiar din sticlă. Fiecare material vine cu propriile avantaje şi dezavantaje privind întreţinerea, aspectul şi funcţionalitatea plitei. Cele din sticlă se detaşează net prin imaginea elegantă, luxuriantă chiar, dar odată cu ea vin şi câteva particularităţi referitoare la întreţinerea ei, pentru evitarea zgârierii sau pătării suprafeţei.

Modele de plite de bucătărie mixte disponibile pe piaţa românească şi principalele lor caracteristici le trecem în revistă în tabelul de mai jos. Preţul din tabel este pur orientativ, fiind valabil la data scrierii articolului. Pentru valoarea actualizată şi caracteristicile tehnice complete verificaţi pe siteul comerciantului.

Marcă şi tip Număr arzătoare gaz Număr zone electrice Material Preţ
Candy CLG 631 SPX 3 1 inox 540 lei
Whirlpool AKM261IX 3 1 inox 550 lei
Gorenje Premium GC630AC 3 1 sticlă neagră 1200 lei
Electrolux EGE6172NOK 2 2 vitroceramice sticlă neagră 1300 lei
Whirlpool AKT 759 IX 3 (2 normale + 1 wok) 1 zonă vitroceramică dublă inox şi sticlă neagră 1300 lei
Electrolux EGD6576NOK 2 2 inducţie sticlă neagră 1800 lei
Whirlpool Fusion AKT 477 IX 3 (2 normale + 1 wok) 1 inducţie sticlă neagră 3000 lei

Una dintre avantajele plitelor cu alimentare duală, gaz şi electric, este siguranţa pe care ne-o oferă în zonele în care furnizarea utilităţilor este mai instabilă. Mai ales în iernile grele aprovizionarea cu gaz a unor localităţi poate avea de suferit atât din cauza temperaturilor scăzute care îngreunează transportul acestuia, cât şi a consumului crescut pentru încălzire, care contribuie semnificativ la scăderea presiunii din reţea. De regulă alimentarea cu electricitate în condiţii de frig puternic întâmpină mai puţine dificultăţi decât cea cu gaz.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress