2 în 1: grătar şi ghiveci cu flori

Gratar balcon

Anotimpul grătarelor la iarbă verde a cam trecut, însă zilele sunt suficient de călduroase pentru un eveniment similar ţinut de exemplu pe balcon. Iar modele de grătare destinate spaţiilor reduse sunt o mulţime. Unele pliabile, altele suspendate de balustrada balconului sau agăţate de perete. O variantă foarte reuşită ca si design este grătarul mascat într-un ghiveci de flori, prezentat în continuare.

Aspectul este similar oricărui ghiveci ceramic de dimensiuni mai mărişoare. Doar că volumul alocat ghiveciului se opreşte la jumătatea superioară a vasului. Acest segment este detaşabil, dezvăluind grătarul din oţel inoxidabil adăpostit de partea inferioară a ghiveciului. Vasul grătarului este de asemenea metalic şi este amplasat în interiorul vasului ceramic, acesta servind şi ca izolator termic.

Este probabil singurul grătar care are nu numai valoare practică ci şi decorativă, atât când se află în uz cât şi în cele de depozitare. Pe balcon, pe terasă, în curte sau în cameră, acesta arată pur şi simplu superb. Partea de ghiveci propriu-zis poate adăposti chiar plantele aromatice folosite la prepararea alimentelor pe grătar, având astfel întotdeauna la îndemână condimente de o prospeţime inegalabilă, de producţie proprie. Singurul aspect la care trebuie să fim atenţi este ca la venirea iernii vasul să nu rămână expus îngheţului, ghivecele ceramice putând crăpa uşor de la presiunea apei îngheţate.

În România nu există reglementări în acest sens, dar în unele ţări europene legislaţia locală interzice deţinerea unui grătar pe balconul locuinţei. În aceste cazuri grătarul ascuns în ghiveciul de flori poate oferi aduce şi mic beneficiu din punct de vedere legal, alături de cel funcţional şi estetic.

Diametrul ghiveciului este 37 cm iar înălţimea de 27 cm. Suprafaţa de gătit are diametrul de 29 cm. Costă în jur de 100 €, putând fi achiziţionată de pe siteul britanic black + blum sau mai de aproape, siteul austriac MAK Design Shop.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress