Fit Wet – bicicletă medicinală cu hidromasaj

bicicleta medicinala hidromasaj

Există două metode de a deveni rapid faimos şi bogat în Statele Unite ale Americii: prin lansarea unei diete panaceu cât mai ciudate posibil sau crearea unui set de exerciţii fizice extravagante. Subiectul articolului de astăzi intră în a doua categorie. Pe scurt, acesta constă în amplasarea bicicletei medicinale într-o cadă cu hidromasaj. Practic ideea este atât de banală încât singura explicaţie că nu a mai fost prezentată este faptul că nu prea pare a avea sens.

Cineva s-a gândit totuşi că însoţită de un marketing mai nerealist ideea ar putea fi profitabilă. Şi n-ar fi exclus să aibă dreptate, cazurile de acest gen fiind abundente. Numele de Fit Wet este bine ales, derivând din termenul extrem de popular Fitness. Clipul de prezentare începe într-un stil puţin retard, aşa că puteţi sări direct la secunda 40, unde începe intră în scenă produsul propriu-zis.

Ideea de bază este bună, antrenamentul în apă solicită muşchii corpului mult mai intens decât mişcarea în aer, datorită rezistenţei suplimentare opuse de mediul lichid. Hidromasajul poate fi şi el un element plăcut, relaxant, iar arderea grăsimilor şi starea generală de bine sunt specifice tuturor exerciţiilor fizice. Se ajunge însă rapid şi la afirmaţii lipsite de orice fundament. De exemplu faptul că exerciţiul solicită întregul corp şi toate grupele majore de muşchi, fiind evident că în realitate sunt solicitaţi doar muşchii piciorului şi doar grupele implicate în mod tradiţional în mersul pe bicicletă.

Altă afirmaţie puţin exagerată: previne pierderea calciului şi reduce riscul de osteoporoză. La acest capitol sunt benefice atât mersul pe jos cât mai ales exerciţiile care solicită întregul corp, nu doar jumătatea inferioară. Chiar dacă mişcarea este una din modalităţile de prevenire a osteoporozei (obligatoriu împreună cu o alimentaţie corespunzătoare), sfatul medicului spune că orice antrenament excesiv are efecte nefaste. Iar pedalarea în apă este genul de exerciţiu care poate fi suprasolicitant pentru o persoană de vârsta a treia.

Per ansamblu Fit Wet pare o idee interesantă, păcat că se folosesc atâtea afirmaţii mincinoase în prezentarea ei. Dacă va avea şi succes la public, rămâne să vedem. Puteţi urmări evoluţia proiectului pe siteul oficial Fit Wet.

Sursa: Digital Trends

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress