Paturi pentru pisici, suspendate de calorifer

pat pisici suspendat calorifer

Actualizare 2015: de la scrierea articolului, acum 3 ani, au început să apară şi pe piaţa românească produse similare. În oferta eMag găsim un pat sezlong pentru calorifer, pentru pisici şi un hamac de perete pentru pisici.

Cu toţii ştim cât de mult iubesc pisicile să stea la căldură, fie în bucătărie, fie căţăraţi pe calorifer. În bucătărie prezenţa pisicii pe de o parte s-ar putea să incomodeze, iar pe de alta expune unor accidente casnice nedorite. Pe calorifer nu-i un loc tocmai comod de stat atât datorită formei lui, cât şi a perioadelor când acesta devine arzător de cald în momentele în care funcţionează centrala. Pătuţurile de pisici agăţabile de calorifer reprezintă o soluţie reciproc avantajoasă, care ne permite relocarea pisicii în locul unde ne deranjează cel mai puţin.

Cel mai drăguţ model îl reprezintă Jolly Moggy Bamboo Cat Radiator Bed. Este cilindric, satisfăcând astfel şi plăcerea pisicii de a sta uneori ascunsă, pitită undeva. Totodată forma cilindrică a pătuţului are şi avantajul de a nu influenţa semnificativ dinamica aerului în jurul radiatorului, spre deosebire de pătuţurile plate. Pisica neavând contact direct cu caloriferul, nu va fi afectată de momentele când acesta devine excesiv de fierbinte.

pat pisici suspendat calorifer

Pătuţul cilindric este confecţionat din bambus, interiorul fiind căptuşit cu o ţesătură ecologică. Are dimensiunile de 480x395x330 mm. Se asamblează simplu şi se montează pe calorifer prin simpla agăţare de acesta.

Poate fi cumpărat de pe Amazon UK sau, de ce nu, cu puţină imaginaţie poate fi confecţionat un pătuţ similar acasă. Ar fi nevoie doar de un cilindru căptuşit cu o ţesătură veche sau o bucată de mochetă şi o agăţătoare confecţionată din sârmă. Cilindrul la rândul lui poate fi o bucată de ţeavă de plastic de diametru corespunzător de la magazinele de instalaţii sanitare sau confecţionat dintr-un carton suficient de gros ori alt material potrivit.

Un alt model de pătuţ pentru calorifer este cel plat, acesta oferind pisicii o intimitate mai scăzută dar şi o suprafaţă mai mare, pe care poate dormi încolăcită. Aceste pătuţuri sunt de regulă confecţionate dintr-o ramă metalică pe care se află întins materialul textil blănos. Există mai multe mărimi disponibile, de la pătuţurile micuţe, pentru o singură pisică (exemplu Canac Cat’s Cradle), până la cele de mari dimensiuni, pe care au loc chiar şi două animale (exemplu Cleo Large Deluxe Cat Radiator Bed).

pat pisici suspendat calorifer

Singurul lucru la care trebuie să fim atenţi la cumpărarea acestor culcuşuri pentru pisici este sistemul de prindere, respectiv grosimea radiatorului pentru care au fost concepute. Radiatoarele sunt disponibile într-o varietate de grosimi, de la 62 la 159 mm, iar pentru o bună fixare a pătuţului suportul acestuia trebuie să corespundă tipului de radiator avut.

pat pisica suspendat calorifer

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress