Lesă de dresaj cu electroşoc

lesa dresaj caini

Nu sunt deloc adeptul restricţionării libertăţii de mişcare a câinelui, dar sunt momente când este în primul rând spre binele său dacă stă cuminte în lesă, fără a trage cu tot dinadinsul de ea pentru că a văzut ceva ce i-a atras atenţia. Iar dacă câinele este unul mai solid, cu greutatea apropriată de ceea a stăpânului, este spre binele ambilor ca animalul să nu sară între maşinile din trafic, târându-şi după el proprietarul agăţat la celălalt capăt al lesei.

Sunt o mulţime de lese de dresaj menite să dezobişnuiască câinele să tragă de lesă. Unele sunt mai eficiente, altele mai puţin. Unele sunt mecanice, altele electronice. În această din urmă categorie se regăsesc două variante de dispozitive de dresaj:

  • cu ultrasunete
  • cu avertizare sonoră urmată de un electroşoc

lesa dresaj electrosoc

Lesele de dresaj cu ultrasunete au un senzor de tensiune mecanică, iar dacă câinele trage de lesă încep să emită unde sonore de foarte înaltă frecvenţă, perceptibile doar de urechile animalelor. Eficienţa leselor cu ultrasunete este limitată, unii câini părând a nu le auzi deloc, alţii ignorându-le.

Lesele cu electroşoc au efect garantat, senzaţiile produse fiind mai greu de ignorat de către animal. Şi acestea sunt acţionate de un senzor de tensiune mecanică, care sesizează când câinele trage de lesă. În primă fază aceste lese de dresaj emit un bip de atenţionare. Dacă câinele continuă să tragă de lesă, urmează un mic electroşoc aplicat pe gâtul animalului. Nivelul intensităţii electroşocului este reglabil în trepte, dar de obicei cel mai mic nivel este suficient pentru a obţine efectul dorit. Pentru a vă asigura că electroşocul este doar neplăcut şi nu atât de intens încât să producă durere, puteţi încerca lesa pe propriul braţ.

Câinii sunt printre cele mai inteligente animale de companie şi vor învăţa extrem de repede că după un bip dacă nu se astâmpără urmează o pişcătură electrică. Unii realizează asta după primul şoc, alţii au nevoie de una, maxim două plimbări pentru a învăţa să se liniştească la auzul avertizării sonore. Lesa de dresaj cu electroşoc este cea mai eficientă modalitate de liniştire a câinilor zburdalnici şi faţă de comenzile vocale mai are avantajul de a funcţiona la fel de bine indiferent de persoana care plimbă animalul de companie.

lesa dresaj caine electrosoc

Lesa cu electroşoc simpleLEASH se fabrică în trei variante dimensionale, fiind ajustabilă ca şi lungime în funcţie de circumferinţa gâtului câinelui, în următoarele limite:

  • mică: 33-40,5 cm
  • mijlocie: 40,5-47 cm
  • mare: 47-58,5 cm

Alimentarea lesei este asigurată de o pereche de baterii litiu-metal. Dacă animalul intenţionează să înoate, lesa va trebui dată jos întrucât nu este perfect etanşă la apă.

Lesa simpleLEASH® poate fi cumpărată de pe amazon.com. Mai multe informaţii pe www.simpleleash.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress