Măşti cap de cal, unicorn, veveriţă, pinguin ş.a.

Se aproprie seria sărbătorilor de iarnă, şi odată cu ea o mulţime de petreceri, serbări şi alte evenimente specifice sezonului. Nu puţine dintre acestea pot beneficia din plin de disponibilitatea unor măşti incredibil de realiste pe siteurile de comerţ electronic occidentale. Şi nu ne referim la clasicele zombie sau alte figuri horror, ci la unele simpatice, gen cap de animale sau păsări.

Sunt fabricate din latex şi deşi acesta este un cauciuc foarte flexibil, măştile îşi păstrează excelent forma în timpul purtării. Aspectul realist este reprodus cu ajutorul blănii, firelor de păr artificial sau alte detalii ornamentale aplicate pentru a reda perfect aspectul animalului reprodus. Toate materialele folosite sunt de bună calitate, asigurând măştilor o durată de viaţă foarte bună. Vederea purtătorului este asigurată de deschizăturile gurii şi nărilor măştii, aceasta oferind un câmp de vedere destul de îngust, dar suficient pentru uz normal.

Ca şi mărime, măştile se potrivesc pe capul majorităţii adulţilor dar pot fi purtate şi de către copii, elasticitatea latexului oferind un avantaj binevenit din acest punct de vedere. Pentru depozitare se pot împături, ocupând un spaţiu minim. În timpul folosirii, pentru o imagine mai reuşită, este indicat ca gâtul măştii să se introducă sub gulerul bluzei purtate.

Unele modele de măşti realiste pot fi cumpărate şi în România, ca de exemplu (clic pe link pentru preţ sau comandă):

Cea mai interesantă dintre toate mi se pare masca câine pug, o rasă asemănătoare cu un bulldog. Este făcută din blană artificială, perfect realistă, dar ceea ce îl scoate cu adevărat în evidenţă este altceva. Când vorbiţi, masca se mişcă preluând mişcările gurii! Este un detaliu care contribuie în mod esenţial la impactul pe care îl are asupra publicului, comparat cu modelele de măşti inerte.

Pe Amazon varietatea de modele de măşti disponibile este mai bogată:

Ne oprim aici din enumerare, dar dacă căutaţi pe amazon.com veţi găsi o mulţime de măşti reprezentând cele mai diverse animale: capră, şoricel, girafă, leu, lup, tigru, oaie, elefant şi altele.

Oricum am privi lucrurile, este o evoluţie fantastică faţă de cum stăteau lucrurile acum 10-20 de ani, când singurele măşti erau cele confecţionate de copii din hârtie şi elastic şi colorate în funcţie de ceea ce doreau să reprezinte. Şi acestea aveau şi au în continuare importanţa lor din punct de vedere educaţional, pentru dezvoltarea creativităţii şi a imaginaţiei celor mici.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comentarii to “Măşti cap de cal, unicorn, veveriţă, pinguin ş.a.”

  1. miru spune:

    Cat costa masca de cal maro ? Si de unde o pot cumpara ?

  2. alin spune:

    de pe amazon.co.uk

  3. la ce pret sunt mastile de cal

  4. Antal spune:

    Clic pe linkurile din text şi vezi preţul direct la sursă. Evit să trec preţuri în articole, pentru că ele variază în timp şi nu pot nici să verific zilnic mii de preţuri ca să actualizez sute de articole şi nici nu vreau să-mi induc în eroare cititorii. Clic pe link şi vezi preţul şi alte detalii. Uite, la momentul acesta pe Amazon UK măştile sunt la reducere de 20 până la 50%, depinde de model. N-am idee câte ore sau zile vor ţine reducerile.

Răspunde

Powered by WordPress