Două noutăţi de la Liebherr: un mini-frigider şi un congelator compact

Vorbeam zilele trecute despre frigidere mici, azi vorbim despre două noutăţi din domeniu de la Liebherr, un foarte apreciat producător german de electrocasnice din gama premium. Este vorba despre un frigider compact şi un congelator compact, ambele de calitate superioară şi deosebit de economice, fiind din clasa de eficienţă energetică A+++.

Frigiderul compact Liebherr TP 1760 Premium

Liebherr TP 1760 Premium este un frigider compact, construit din materiale de cea mai bună calitate, conceput astfel încât să ofere maximum de flexibilitate în organizarea spaţiului interior. De exemplu rafturile de sticlă securizată sunt nu numai reglabile, dar şi fracţionabile, ceea ce ne permite ca de exemplu în partea din spate a frigiderului să avem două rânduri de recipiente joase în timp ce în jumătatea din faţă putem ţine sticle sau alte obiecte înalte. Poate par lucruri mărunte, dar acestea mărunţişuri permit o utilizarea cu maximă eficienţă a spaţiului interior al frigiderului, lucru ilustrat în imaginea de mai jos.

frigider mic premium

Sistemul digital Magic Eye permite setarea şi urmărirea temperaturii interioare, aceasta fiind permanent afişat pe un mic ecran de pe latura superioară a frigiderului. Funcţia SuperCool permite răcirea rapidă a alimentelor proaspete, prin coborârea temperaturii la +2 grade Celsius pentru un timp de 12 ore. Alte dotări sunt: dezgheţare automată şi alarmă sonoră în caz de oprire a curentului electric.

În partea inferioară a frigiderului dispunem de sertare transparente pentru fructe şi legume. Pe uşă avem două rânduri de rafturi pentru sticle şi unul pentru ouă. Întregul spaţiu interior este bine iluminat. Uşa este reversibilă, ceea ce permite o mai bună adaptare la spaţiul disponibil.

Frigiderul are dimensiunile de 85 cm înălţime, 60 cm lăţime şi 62.8 cm adâncime. Capacitatea interioară este de 156 litri. Înălţimea de numai 85 cm permite amplasarea lui în spaţii joase, nefolosite, ca de exemplu sub masă, blat etc.

Congelatorul compact Liebherr GP 1485 Premium

Acest congelator face pereche perfectă cu frigiderul compact anterior. Când nu avem spaţiu pentru o combină frigorifică, aceste două aparate ne pot oferi împreună aceleaşi beneficii dublate de o mult mai mare flexibilitate în poziţionarea şi utilizarea lor. Îşi pot găsi uşor locul sub masa sau blatul din bucătărie, spre deosebire de o combină frigorifică care ocupă un spaţiu util echivalent cu un dulap.

congelator compact premium

Capacitatea congelatorului este de 104 litri. Deşi are aceleaşi dimensiuni exterioare ca şi frigiderul pereche, volumul interior este mai redus datorită izolaţiei termice mult mai groase, lucru specific de altfel congelatoarelor. Spaţiul interior este organizat în forma a patru sertare transparente şi închise etanş.

Capacitatea de congelare este de 11 kilograme de alimente în 24 de ore. În cazul opririi alimentării cu electricitate, lucru semnalat de o alarmă sonoră, temperatura interioară a congelatorului este menţinută timp de 32 de ore. Fireşte acest timp se reduce dacă deschidem uşa aparatului.

Alte funcţii utile sunt:

  • Super Freeze, aceasta reducând rapid temperatura la -32 de grade Celsius, pentru conservarea vitaminelor şi păstrarea aspectului estetic al vegetalelor.
  • SmartFrost, o funcţie care congelează alimentele mai rapid, reducând cu până la 50% cantitatea de gheaţă formată şi făcând astfel decongelarea mai simplă şi mai rapidă.
  • uşi reversibile, asemenea frigiderului compact pereche
  • VarioSpace, permite scoaterea rapidă a sertarelor şi a rafturilor de sticlă din interior pentru a face loc unor obiecte mari, voluminoase.
  • Liebherr LCD Magic Eye controlează şi afişează permanent temperatura interioară

Cele două noi aparate frigorifice Liebherr încă nu au ajuns pe piaţa românească, iar când o vor face ne putem aştepta să le găsim la Elanko, una din puţinele magazine de electrocasnice care comercializează şi produse din gamele superioare. Deocamdată sunt disponibile în oferta de frigidere mici din gama premium aparatele Liebherr KT 1444 şi Liebherr KTP 1444.

Pentru informaţii detaliate privind criteriile de alegere la cumpărarea unui aparat frigorific, vizitaţi ghidul de alegere a unui frigider sau combine frigorigice şi respectiv ghidul de alegere al unui congelator vertical sau orizontal.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress