Cuptoare electrice cu uşi glisante

Statisticile din Marea Britanie arată că suprafaţa unei bucătării normale în această ţară este în jurul a 12 metri pătraţi. Plecând de la aceste date, producătorul britanic de electrocasnice NEFF a conceput seria de cuptoare electrice încorporabile Slide&Hide dotate cu uşi de tip SlideAway, tehnologie care permite uşii ca după deschiderea ei aceasta să gliseze uşor şi frumos sub corpul cuptorului.

Acest lucru permite un acces mult mai facil la interiorul cuptorului şi eliberează un spaţiu preţios în bucătărie. Modul în care s-a realizat mecanismul de glisare al uşilor elimină posibilitatea de accidente casnice, de genul prinderea unui deget sau ceva.

Remarcabilă este şi ergonomia mânerului uşilor de tip SlideAway. Funcţia Revolution face ca mânerul să se rotească în timpul deschiderii/închiderii uşii cuptorului, astfel încât îşi va păstra în permanenţă poziţia iniţială. Asta ne scuteşte de necesitatea unor mişcări nenaturale ale încheieturii mâinii pentru a păstra contactul cu mânerul, lucru ilustrat în animaţia de mai jos.

Deşi cuptoarele cu uşi glisante au fost concepute pentru bucătăriile britanice considerate mici la cei 12 metri pătraţi suprafaţă, cred că ele se potrivesc cu adevărat perfect bucătăriilor româneşti, suprafaţa acestora fiind în medie sub jumătate din a lor. Cu excepţia unor clădiri noi, în blocurile comuniste bucătăriile sunt de regulă extrem de mici şi neîncăpătoare, motiv pentru care este binevenită orice inovaţie menită să eficientizeze utilizarea spaţiului.

Pe de altă parte chiar dacă suprafaţa bucătăriei nu reprezintă o problemă, tot rămân valabile celelalte avantaje ale cuptoarelor cu uşi glisante. Accesul uşor şi comod este un factor important pentru orice cuptor şi pentru orice aparat electrocasnic în general.

Cuptoarele electrice cu uşi glisante au fost lansate la comercializare în această toamnă. Sunt disponibile într-un număr de 11 modele, cu capacitatea de până la 67 de litri. În România electrocasnicele marca NEFF nu sunt disponibile, prin urmare dacă vă doriţi ceva de la ei, va trebui să consultaţi pagina de dealeri din Marea Britanie. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.neff.co.uk

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress