Raft-ceas digital de perete

Am văzut nenumărate variaţiuni pe tema rafturilor de perete, unele pur artistice, altele încorporând funcţionalităţi practice, utile. Dar probabil nici una nu este la fel de interesantă ca cea de faţă. Un set de rafturi de perete, ai căror muchii sunt segmentele afişajului unui ceas digital. Aceasta este creaţia designerului Dzmitry Samal, născut în Belarus şi stabilit la Paris.

Se prezintă ca un set de patru rafturi metalice. Pe muchiile acestora este aplicat un material electroluminescent sau o matrice de diode LED, care constituie de fapt segmentele afişajului digital. Un circuit electronic disimulat între două poliţe asigură comanda afişoarelor şi deci afişarea orei exacte. Alimentarea se face de la reţeaua electrică, dar este posibilă şi conceperea unui model cu baterii proprii. De asemenea se are în vedere proiectarea unei variante dotate cu conectivitate bluetooth.

Conceptul este brevetat, dar deocamdată nu se află în producţie de serie. Designerul este în etapa în care caută investitori sau parteneri pentru a transpune în realitate ideea. Până când acest lucru se va întâmpla, nu putem decât să admirăm fotografiile de mai jos. Sau cine are minime cunoştinţe de electronică şi puţină tâmplărie, poate lua problema în propriile mâini dacă îşi doreşte un asemenea raft ceas de perete.

Pentru mai multe informaţii privind evoluţia proiectului, vizitaţi pagina autorului, www.samaldesign.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress