Treadwall, bandă-perete de căţărare

Sălile de sport ne oferă posibilitatea de-a executa o multitudine de exerciţii fizice în condiţii de maxim confort, chiar şi în locuri în care nu există alternativa practicării lor în aer liber. O mulţime de aparate sunt disponibile şi în versiuni de uz casnic celor care dispun de spaţiul necesar. Banda de alergare nu mai este demult o noutate nici pentru sălile de fitness, nici pentru acasă. Banda de căţărare însă este ceva încă puţin răspândit, chiar dacă pentru căţărare este nevoie de condiţii puţin mai complexe decât pentru alergare.

Aparatul de căţărare Treadwall constă în principal dintr-o bandă asemănătoare celei de alergat dar mult mai mare ca suprafaţă, prevăzută cu prinderi pentru urcare şi mai ales plasată în poziţie verticală. Dacă banda de alergare produce un oarecare zgomot datorită motorului de acţionare încorporat, banda de căţărare este mai silenţioasă, nefiind acţionată de nici un motor.

Prin soluţia tehnică aleasă, marcă înregistrată sub denumirea de Natural Pace Technology, mişcarea benzii este asigurată chiar de greutatea căţărătorului iar viteza benzii este reglabilă dintr-un buton. De asemenea poate fi reglată după dorinţă şi înclinarea peretelui de căţărare, în intervalul ±12 grade faţă de verticală. Prinderile pentru căţărare sunt diverse iar poziţia lor pe bandă poate fi oricând schimbată, pentru a împiedica plictiseala în cazul utilizatorilor regulaţi.

Faţă de un perete de căţărare aparatul oferă o siguranţă incomparabilă, căţărătorul nefiind niciodată mai sus de 0,5-0,7 metri de suprafaţa solului. În cazul unei eventuale căderi de la o asemenea înălţime riscurile sunt nule, suprafaţa de sub aparat fiind elastică. Nu sunt necesare măsuri de siguranţă, corzi de asigurare sau alte elemente care pot încurca căţărătorul. Nu necesită nici experienţă înaintea primei utilizări.

Aparatele de căţărare Treadwall sunt disponibile mai multe mărimi, cea mai populară fiind cea cu lăţimea de 1,8 metri şi înălţimea de 3,35 metri. Dacă sala are tavan fals, în zona respectivă se poate crea o deschidere pentru acomodarea aparatului. Treadwall se construieşte în două variante, una amplasabilă pe podea şi alta montabilă pe perete. Se mai poate utiliza şi mobil, aparatul montat pe o semiremorcă şi deplasat în diverse locaţii cu ocazia târgurilor, sărbătorilor, bâlciurilor locale.

Deşi la noi însă nu sunt cunoscute, aparatele de căţărare Treadwall sunt pe piaţă de 11 ani, în număr de peste 1000 de bucăţi răspândite în toată lumea. Fiabilitatea aparatelor este excelentă, întreţinerea necesară fiind minimală. Garanţia este de 10 ani pentru componentele structurale.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi rewersledge.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress