Canapeaua cu buzunare

Ce se poate naşte din colaborarea unui celebru atelier de mobilier şi al unui la fel de celebru producător de genţi şi rucsacuri? Lucruri extrem de interesante şi utile. În cazul de faţă o ediţie specială „interdisciplinară” a unei colecţii de piese de mobilier. Eleganţa simplă a unui mobilier modern, îmbrăcat integral în ţesătură de cordura, completat cu nenumărate spaţii de stocare asemănătoare unui rucsac.

Cele două părţi implicate în acest proiect sunt Quinze & Milan şi Eastpak. Quinze & Milan este o firmă belgiană de design şi producţie de mobilier, fondată în 1999 de artiştii Arne Quinze şi Yves Milan. Eastpak este un producător american de genţi, rucsacuri şi îmbrăcăminte outdoor, membro a grupului VF Corporation.

Una din rezultatele colaborării celor doi este canapeaua cu două locuri Eastpak Sofa. Aceasta are la bază Club Sofa 01, o canapea cubică de o simplitate izbitoare şi extrem de uşoară, fiind fabricată din spumă poliuretanică solidă după o tehnologie specială brevetată. Eastpak îmbracă canapeaua Club Sofa 01 într-o ţesătură extrem de rezistentă de cordura, prevăzută pe întreaga suprafaţă cu un număr de 18 buzunare de stocare pentru cărţi, ziare, reviste, laptop, căşti, ochelari de citit sau diverse alte obiecte. Formatul acestor buzunare de cordura cu fermoar reproduce perfect stilul clasic, inconfundabil, al unui rucsac Eastpak.

Dimensiunile canapelei sunt: lungime 150 cm, înălţime 71 cm, lăţime 100 cm. Dimensiunile şezutului canapelei sunt, în aceeaşi ordine, următoarele: 90 x 39 x 60 cm.

Elementele de mobilier Eastpak by Quinze & Milan construite sub moto-ul „Built to resi(s)t” sunt disponibile în diferite culori, dar într-o serie limitată, cu piese înseriate. Pot fi achiziţionate din magazine de specialitate din Franţa şi Marea Britanie, ca de exemplu www.madeindesign.co.uk sau www.singulier.com:

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress