Scară dublă, pliabilă până devine o bară de lemn

Scara este un accesoriu folosit de regulă rar, dar foarte util când avem nevoie de ea. Însă având în vedere dimensiunile limitate ale spaţiului de locuit pentru marea majoritate dintre noi, deţinerea unei scări este problematică chiar dacă aceasta este o scară pliabilă. Scara prezentată în continuare vine în rezolvarea problemei spaţiului, prin construcţia specială care în forma pliată se reduce până la o aparent simplă bară de lemn.

Această scară pliabilă este creaţia studioului de design C&C (Company and Company) din Barcelona, un startup nou, fondat de patru designeri tineri. Pasionaţi de găsirea unor soluţii creative, simple şi efective pentru probleme cotidiene, au deja contracte cu nume importante din domeniul produselor de uz casnic şi nu numai.

Actualmente o scară simplă este un obiect monolitic, care ocupă un spaţiu fix. O scară pliabilă se numeşte la ora actuală o scară dublă care în poziţie de stocare ocupă un spaţiu similar unei scări simple. Este o soluţie perfectă pentru o hală industrială, un atelier sau dacă stăm la casă şi avem spaţiu suficient. Dar la apartament modelul tradiţional de scară nu mai este deloc satisfăcător datorită spaţiului prea mare ocupat.

Scara creată de cei patru tineri de la C&C vine cu o soluţie extrem de elegantă. Când este pliată, întreaga scară se reduce la cele 4 picioare ale ei lipite una de alta de parcă ar fi o singură bară de lemn. Astfel ocupă un spaţiu deosebit de redus, putând fi depozitat într-un colţ al încăperii.

Soluţia constructivă găsită de C&C se potriveşte perfect filosofiei lor, de simplificare la minimum a obiectelor cotidiene. Deşi pare simplă, este interesant că de-a lungul timpului nu s-a gândit nimeni la o asemenea abordare, cel mai probabil din cauza dificultăţii de găsi o modalitate de a-i asigura stabilitatea laterală.

Deocamdată această scară pliabilă este doar un prototip funcţional. Nu există nici o informaţie privind o eventuală fabricaţie în serie a ei. Sunt însă convins că va veni ziua în care o vom găsi în magazine.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress