Panasonic îşi extinde gama de electrocasnice inteligente

Panasonic electrocasnice inteligente

Compania japoneză Panasonic intenţionează să-şi diversifice oferta de aparate electrocasnice cu noi modele inteligente, conectate la internet şi controlabile de la distanţă prin intermediul telefoanelor mobile. Primele aparate din noua serie vor fi disponibile în Japonia din data de 25 septembrie, în restul lumii urmând să ajungă la o dată încă necunoscută. De luna viitoare vor fi disponibile aplicaţiile de iPhone şi Android care vor permite schimbarea setărilor prin NFC şi respectiv controlarea de la distanţă a funcţionării aparatelor.

Pentru început vor fi dotate cu această tehnologie electrocasnice ca: unele modele de aparate de aer condiţionat, combine frigorifice, maşini de spălat şi de uscat rufe, dar şi aparate mai mici ca de exemplu monitoare de tensiune arterială şi calorimetre. Odată cu posibilităţile de telecomandă prin internet noile electrocasnice vor avea acces şi la unele servicii de tip cloud ca de exemplu raportarea către unităţile de service a eventualelor defecte, întocmirea de rapoarte statistice din datele generate de aparatele de monitorizare a sănătăţii etc.

Panasonic oferă deja asemenea servicii în cazul unor aparate lansate anul curent, printre care un cuptor cu microunde, un fierbător de orez ş.a. În Japonia sunt foarte populare aparatele pentru fiert orez, iar conectarea acestora cu telefonul mobil permite ca reţetele găsite pe internet că ajutorul telefonului să fie imediat transferate în memoria fierbătorului şi executate.

Masina de spalat Panasonic Smart

Un alt avantaj deloc neglijabil al abordării Panasonic este posibilitatea ca aparatele electrocasnice să fie dotate cu programe şi funcţionalităţi complexe fără a fi necesară şi integrarea unor interfeţe grafice de comandă şi control pe măsură, această funcţie fiind preluată de aplicaţia de pe telefon. Astfel pe de o parte se păstrează noile electrocasnice la un nivel de preţ decent, pe de altă parte este mult mai facilă actualizarea unei aplicaţii de pe telefon decât a unui firmware de pe orice alt aparat.

Sursa: comunicat de presă Panasonic

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress