Ochi SF: gene luminoase

Ochi cu gene luminoase

Genele luminescente, cu LED-uri, sunt creaţia artistei multimedia Soomi Park, pasionată de design, artă şi tehnologie purtabilă (nu-i o greşeală, n-am vrut să zic portabilă). Ideea s-a născut din studierea tendinţei femeilor, asiatice în special, de a face orice pentru a avea ochii mai mari, ceea ce este perceput ca fiind un standard de frumuseţe.

Genele electroluminescente încearcă să răspundă acestei dorinţe, venind ca o completare a celorlalte metode folosite, ca de exemplu machiajul, bijuteriile sau alte accesorii şi în caz extrem chirurgia plastică. Genele se aplică simplu şi rapid, ca orice alte accesorii şi sunt conectate la un senzor de poziţie, acesta comandând aprinderea sau stingerea lor în funcţie de poziţia capului sau a pleoapelor.

Deocamdată genele luminoase nu sunt disponibile spre cumpărare, ele reprezentând doar o lucrare artistică. Nu este însă exclus ca în viitor o companie să preia această idee desprinsă parcă din filmele ştiinţifico-fantastice şi să o prezinte ca un produs de serie. Sunt posibile şi anumite îmbunătăţiri, ca de exemplu folosirea LED-urilor RGB, care permit afişarea oricărei culori şi chiar varierea continuă a culorilor pentru efecte luminoase preprogramate, aleatoare sau în funcţie de criterii externe ca de exemplu ritmul muzicii din încăpere. Din comentariile de pe internet se pare că cerere ar exista, mai este nevoie doar de un om cu iniţiativă…

Pentru mai multe detalii şi fotografii, vizitaţi siteul artistei Soomi Park.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress