Amenajări interioare tematice: baia Spiderman

Amenajari interioare tematice: baia Spiderman

Într-un trecut nu foarte îndepărtat, a avea o baie amenajată însemna a avea faianţă albă pe pereţi. Nu existau alternative, ori faianţă albă, ori peretele vopsit. După schimbările din anii 90 lucrurile au mai evoluat. Avem de ales dintre mii de modele şi culori de gresie şi faianţă, dar în continuare prin baie amenajată se înţelege o baie cu faianţă pe pereţi şi gresie pe jos. Deşi lucrurile ar putea fi mult mai impresionante şi fără ca aceasta să încarce în mod vizibil bugetul. Din contră, este necesar în plus doar ceva gratuit: imaginaţie.

Baia despre care vorbim aici a fost amenajată de un tip cu puţină imaginaţie, la cererea unei prietene a cărei soţ este un fan înrăit al Omului Paianjen. S-au folosit în cea mai mare parte doar obiecte existente prin casă: braţele personajului Doc Ock sunt făcute din furtunul unui aspirator vechi plus bucăţi de ţeavă de plastic, pumnul lui Sandman constă din mâna lui Hulk de la un costul de carnaval vopsită şi acoperită cu un strat de nisip ş.a.m.d.

Aceste ornamente s-au aplicat pe un panou de polistiren extrudat, îmbrăcat în cărămidă aparentă şi încadrat de două scânduri care imită stâlpii metalici. Toate acestea au fost frumos vopsite în texturi cât se poate de realiste. Efectul obţinut este fantastic şi asta fără a interveni în nici un fel asupra camerei de baie, fără pereţi sparţi, zgomot şi praf, elemente specifice amenajărilor interioare. Panoul şi celelalte elemente decorative tematice pot fi oricând îndepărtate fără urme de pe pereţii încăperii dacă ne-am plictisit de ele şi dorim ceva nou.

Fireşte tema poate fi inspirată din orice film artistic, desen animat sau carte cu poveşti, cazul de faţă fiind prezentat doar ca model legat de ce pot face două mâini dibace. Este o metodă simplă şi ieftină de a amenaja în mod unic o încăpere, depăşind graniţele standard în care ne limitează accesoriile de amenajări interioare din comerţ.

Pentru alte detalii şi mai multe fotografii, vizitaţi forumul the RPF, sursa de inspiraţie pentru acest articol.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress