Frigider-congelator portabil

Frigider congelator portabil

În timpul excursiilor cu maşina sau a vacanţelor de tip camping pe timp de vară, dintre toate electrocasnicele de acasă probabil cel mai mult ne lipseşte frigiderul. Cele mai populare sunt lăzile frigorifice pasive cu „rezervoare” de frig, cu o autonomie foarte scurtă şi altele active, cu un mic sistem de răcire cu ventilator, dar care poate asigura o temperatură cu doar câteva grade sub cea ambientală. Există însă şi produse mult mai performante, care seamănă mai mult cu frigiderul de acasă decât cu o jucărie pentru copii.

Un bun exemplu este frigiderul-congelator portabil Basecamp, aceasta putând asigura o temperatură internă reglabilă între -18 şi +5 grade Celsius, exact ca un aparat casnic. Se alimentează atât de la bateria de 12 V a maşinii, cât şi de la o priză standard când avem acces la una. Când este alimentată de la bateria maşinii, frigiderul se opreşte automat când bateria se descarcă sub un anumit prag, pentru a nu o descărca complet, lăsându-ne cu maşina blocată. Acest prag de oprire automată poate fi ales din trei variante disponibile. Frigiderul având formă de ladă frigorifică, păstrează excelent temperatura internă pentru un timp chiar şi în lipsa alimentării cu electricitate, aspect despre care am vorbit mai pe larg în articolul despre alegerea congelatorului ideal.

Din punct de vedere al capacităţii, există două variante constructive, de 40 de litri şi 60 de litri. Interiorul este iluminat cu LED-uri, temperatura interioară este afişată digital dar poate fi supravegheată şi wireless, iar capacul dispune de o alarmă pentru a ne atenţiona în caz că a fost uitat deschis. Pentru răcire foloseşte un compresor marca Kohld. Dispune de un mic compartiment pentru stocarea cablurilor de alimentare pe durata transportului.

Poate fi cumpărat de pe amazon.com, dar atenţie la tensiunea de alimentare, dacă sunt făcute numai pentru piaţa americană se alimentează la 120 volţi, în loc de 220 volţi cât avem noi aici în Europa.

Frigider congelator portabil

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress