Alternativă pentru picnicul la iarbă verde: un grătar pe apă

gratar pe apa

Ce poate fi mai plăcut pe vremea asta decât un grătar la iarbă verde cu familia şi prietenii? Păi… un grătar pe apă! Cel puţin la asta s-au gândit constructorii acestei mese plutitoare. Forma rotundă aminteşte mai degrabă de o gogoaşă uriaşă decât de o barcă, cu toate acestea este dotată cu un motor electric pentru deplasare pe apă şi oferă un spaţiu confortabil pentru un picnic cu toate cele necesare unui număr de 10 persoane adulte.

În centru dispune de un spaţiu cu dublă utilizare:

  • găzduieşte un grătar de oţel cu diametrul de 61 cm;
  • poate fi acoperit cu un vas de material plastic ceva mai mare decât grătarul, în care încap un număr mai mult decât suficient de sticle şi gheaţa necesară răcirii lor.

În jurul zonei centrale se află o masă circulară din ABS, un material plastic rezistent, cu 10 locuri, pentru fiecare loc fiind prevăzute câte un locaş special pentru farfurie, unul pentru tacâmuri şi câte 3 locaşuri pentru sticle sau pahare. Aceste locaşuri sunt necesare dacă avem în vedere că pe apă masa de picnic nu beneficiază de aceeaşi stabilitate ca pe sol. Împrejurul marginii exterioare se află băncile din ABS iar sub acestea se găsesc nu mai puţin de 6 compartimente încăpătoare pentru depozitarea alimentelor şi a băuturilor pentru întreaga zi. Umbrela de nailon are diametrul de 3,35 metri şi poate fi retrasă în perioadele când se utilizează grătarul.

Motorul electric are puterea de 30 de waţi, putând imprima ambarcaţiunii o viteză de 4 km/h dacă suprafaţa apei este calmă. Alimentat motorului este realizată de un număr de 4 acumulatori, acestea asigurându-i o autonomie continuă de 8 ore, iar o reîncărcare completă durează 10 ore. Corpul ambarcaţiunii este din polietilenă, diametrul acesteia fiind de 3,58 metri iar înălţimea totală (inclusiv umbrela) de 2,80 metri.

Poate fi achiziţionată de la Hammacher Schlemmer la un preţ de… 50.000 dolari. Dacă pentru unii ideea părea atrăgătoare, după vederea preţului presupun că este mai puţin tentantă. La aceşti bani se pot găsi şi alte metode de distracţie acvatică. De exemplu se poate cumpăra o masă de grătar tradiţională, de uscat, iar cu banii rămaşi se pot lua 10 skijet-uri second-hand 🙂

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress