AGA iTotal Control, aragaz electric telecomandat prin SMS

Există o mulţime de soluţii pentru controlul electrocasnicelor prin internet wireless. Ultima ciudăţenie din domeniu este aragazul electric iTotal Control dotat cu cartelă telefonică SIM, având propriul număr de telefon. Acesta permite controlul prin mesaje SMS, putând comanda de exemplu pornirea unuia sau a mai multe dintre cele 3 cuptoare ale sale. Aparatul trimite inclusiv un SMS de confirmare privind executarea comenzii primite. Este realizarea britanicilor de la AGA, o companie cu aproape 90 de ani de experienţă în domeniul aparatelor de gătit.

iTotal Control poate fi comandat şi prin WiFi, oferind acces web la panoul de control virtual, sau prin folosirea unor aplicaţii pentru telefoanele cu iOS sau Android. Pentru telecomanda prin GSM aragazul dispune de un router/modem cu abonament lunar la furnizorul de servicii de telecomunicaţii. Comanda manuală a aparatului de gătit se face prin intermediu unui panou tactil, asemănător unui ecran de iPad.

Cuptoarele aragazului electric AGA au nevoie de aproximativ o oră de încălzire pentru a atinge temperatura normală de funcţionare în cazul în care toate trei sunt pornite simultan (putere totală peste 7 kW). Dacă se pornesc doar unele, timpul variază în funcţie de combinaţia aleasă. Acest lucru poate fi o justificare a necesităţii telecomenzii, dar nu neapărat şi a soluţiei prin GSM în condiţiile în care internetul este omniprezent şi este pe cale să acapareze total şi segmentul de comunicaţii telefonice. Totuşi dacă ne gândim la generaţiile mai vârstnice, care nu au intrat în contact cu internetul dar folosesc un telefon mobil, controlul via SMS capătă sens.

Tipul constructiv de cuptoare cu acumulare de căldură produse de către compania AGA a fost inventat în 1922 de către fizicianul Gustaf Dalén, laureat al premiului Nobel dar orbit în urma unor experimente ale sale. Fiind imobilizat în casă, i-a venit ideea construirii unui cuptor mai bun şi mai eficient pentru soţia sa. Dalen a creat un cuptor din fontă, capabil a fi utilizat simultan pentru orice tip de gătit, mulţumită celor două cuptoare şi două plite mari. Acesta a fost primul cuptor AGA, iar în anul 1929 a început producţia de serie a sa.

aragaz cuptor telecomanda sms

Vizitaţi siteul oficial pentru mai multe detalii despre cuptoarele AGA iTotal Control, despre cuptoarele AGA în general sau despre alte electrocasnice produse. Tot acolo găsiţi şi informaţiile necesare pentru o eventuală achiziţie a lor, dar mă îndoiesc că ar fi cineva interesat. Asta pentru că preţul unui aragaz iTotal Control este de peste 12.500 euro. Acest amănunt cred că explică şi de ce compania AGA nu este prezentă pe piaţa românească.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress