Aragaz cu plită cu inducţie şi cuptor electric

Aragaz cu inductie si cuptor electric Ilve

Producătorul italian de electrocasnice profesionale ILVE a lansat pe piaţă un interesant aragaz electric, combinând o plită cu inducţie pe partea superioară şi un cuptor electric în cea inferioară. Plita cu inducţie reprezintă cea mai avansată tehnologie în materie de gătit, distingându-se atât prin eficienţa energetică superioară altor metode de încălzire, cât şi prin controlul precis al temperaturii. Cuptorul electric este şi el net superior celor pe gaz atât la capitolul eficienţă, cât şi privind uniformitatea temperaturii interioare şi controlul acesteia. Combinarea celor două aparate sub formatul unui aragaz clasic oferă o soluţie pentru cei care nu puteau sau nu doreau să folosească versiunile încorporabile ale lor.

Plita cu inducţie dispune de patru zone de încălzire, cu puteri reglabile între 1,85 şi 2,50 kW cele două elemente din partea stângă, 1,40 la 1,89 kW elementul mic din dreapta faţă şi între 2,3 la 3,20 kW elementul cel mai mare, din partea dreaptă spate. Toate elementele dispun şi de funcţia „Boost”. Plita cu inducţie mai este dotată cu detector de prezenţă a vasului de gătit, protecţie de siguranţă pentru copii şi protecţie la supraîncălzire. Suprafaţa de sticlă a plitei este etanşată ermetic, prin urmare dacă ajunge lichid pe suprafaţa ei, acesta nu va afecta în nici un fel aparatul.

Cuptorul electric are capacitatea de 85 litri şi se poate utiliza direct, nefiind necesară preîncălzirea acestuia. Acesta include un element de încălzire prin convecţie, cu puterea de 3,20 kW şi un element de încălzire prin radiaţie, de 2,50 kW. Astfel puteţi alege între a coace sau a fierbe prin convecţie sau a prăji sau coace ca un grill. Temperatura este reglabilă între 75 şi 500 de grade Celsius, iar interiorul este iluminat. Dimensiunile interne ale cuptorului sunt: lăţime 54 cm, înălţime 35 cm, adâncime 45 cm. Opţional cuptorul poate fi comandat în versiunea dotată şi cu rotisor.

Sub cuptor, în partea de jos, se află un sertar utilizabil atât ca spaţiu de depozitare pentru tăvi sau alte ustensile de bucătărie, cât şi ca sertar pentru preîncălzirea unor vase când cuptorul este pornit.

Izolaţia termică a pereţilor laterali ai aragazului este asigurată prin utilizarea de panouri de vată de sticlă de înaltă densitate. Geamul din faţă este format din trei straturi de sticlă, ceea ce asigură o temperatură scăzută pe suprafaţa exterioară. Geamul interior şi întreaga uşă se pot scoate uşor pentru curăţare dacă este nevoie. Izolarea termică excepţională asigură încadrarea aragazului la clasa A de eficienţă energetică potrivit normelor europene.

Aragazul este dotat cu ceas şi temporizator digital. Suprafaţa exterioară este din inox, iar butoanele sunt cromate. Dimensiunile exterioare sunt: lăţime 76 cm, adâncime 60 cm, înălţime 85 cm (plus încă 6 cm marginea de protecţie din spate). Greutatea este de 86 kg, ceea ce sugerează că nu s-a făcut economie la materialele componente.

Pentru mai multe detalii despre aragazul cu inducţie Ilve UPSI76MP vizitaţi pagina de prezentare. Pentru a căuta un distribuitor în caz că doriţi să cumpăraţi aparatul, vedeţi lista de reprezentanţe europene. Deocamdată marca italiană Ilve nu este prezentă pe piaţa românească.

O alternativă prezentă pe piaţa românească este Bosch HCE744250R, un aragaz cu cuptor electric XXL şi plită vitroceramică cu 4 zone. Pentru mai multe detalii despre acesta vizitaţi eMag.ro

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress