4moms Origami, un cărucior automatizat pentru copii

carucior pliabil copii

Pentru părinţii care doresc un cărucior mai deosebit pentru bebeluşul lor, o companie americană vine cu o propunere unică: căruciorul pliabil automatizat 4moms Origami. Este singurul cărucior de copii din lume care se pliază şi se extinde singur, complet automat, la simpla apăsare a unui buton. Se pliază tridimensional, pe toate planurile, devenind cu adevărat mai compact, nu doar mai plat sau mai îngust precum modelele care se pliază unidimensional. Şi asta nu este singura inovaţie adusă. Sistemul electromecanic care asigură acest lucru nu are nevoie de alimentare cu electricitate, energia necesară fiind produsă de o pereche de generatoare electrice încorporate în roţile din spate ale căruciorului. Mai mult decât atât, în timp ce-l plimbaţi pe copilaş căruciorul vă poate încărca şi telefonul mobil.


Căruciorul include un set de lumini de poziţie, plecând de la ideea că primul pas pentru evitarea accidentelor este creşterea vizibilităţii. În cazul lăsării întunericului se aprind automat şi luminile de drum situate sub cărucior. Ambele sisteme de lumini sunt pe bază de LED-uri, ceea ce înseamnă consum foarte redus şi fiabilitate de aproximativ 100.000 de ore, deci peste 11 ani de funcţionare continuă. Nu lipsesc nici sistemele pasive de securitate, ca de exemplu benzile reflectorizante de pe muchiile principale. De asemenea un senzor inclus în scaun împiedică plierea accidentală a căruciorului când copilaşului se mai află în el. Butonul de acţionare al mecanismului de pliere necesită două mişcări pentru declanşare, o uşoară rotire şi apoi apăsare, pentru a se evita comenzile date din greşeală prin atingerea neintenţionată a lui.

carucior pliabil copii

Scaunul căruciorului este ergonomic, dotat cu centura de siguranţă, cu poziţie reglabilă după nevoi. Tot pentru mărirea confortului micuţului toate cele patru roţi sunt dotate cu suspensii independente. O serie de spaţii de depozitare ne oferă loc mai mult decât suficient pentru tot ce este necesar: până la patru sticluţe cu lapte, hăinuţe sau pamperşi de schimb, reviste de răsfoit în parc etc. Un ecran cu cristale lichide aflat pe mâner afişează diverse informaţii, cum ar fi: temperatura exterioară, viteza, distanţa parcursă, nivelul de încărcare al bateriei ş.a. În poziţia pliată căruciorul poate fi deplasat pe rolele incluse, ca orice geantă de voiaj.

carucior pliabil copii diverse culori

În afara dotărilor standard, căruciorul poate fi îmbunătăţit cu o serie de echipamente opţionale, cum ar fi: adaptor pentru scaun de maşină, căptuşeală interioară de diverse culori, suport pentru telefonul pus la încărcat.

Căruciorul pliabil automat Origami poate fi achiziţionat de pe siteul 4moms.com din SUA sau de la unul din partenerii europeni ai lor. Preţul este de aproximativ 850 $. La prima vedere pare mult şi pentru unii chiar este. Dar dacă ne uităm pe piaţă, chiar în România putem găsi zeci de modele de cărucioare cu nimic ieşite din comun la preţuri de până la 3-4 ori mai mari. Iar în acest context căruciorul Origami cu dotările sale impresionante nu mai este aşa de scump.

carucior pliabil copii

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress