Noile aspiratoare autonome Sharp Cocorobo

Aspiratoare autonome Sharp Cocorobo

După succesul aspiratoarelor autonome marca iRobot cu modelele din seria Roomba şi Scooba, fiecare producător de electrocasnice încearcă să acapareze o bucăţică cât mai mare din această nouă piaţă. Cel mai nou concurent pentru iRobot vine de la Sharp, aspiratorul Cocorobo, disponibil în două variante: RX-V100 şi RX-V80. Prima, modelul RX-V100, dispune în plus şi de comenzi vocale, recunoscând expresii din limbile engleză, japoneză şi mandarină. Nu numai că înţelege cuvintele, dar va şi răspunde îi vorbiţi, pronunţând cel mai probabil un număr de fraze standard, predefinite.

Aspiratoarele Sharp Cocorobo sunt conectate la internet prin Wi-Fi, ele putând fi controlate integral şi de la distanţă prin intermediul unei pagini web sau a unei aplicaţii de pe iPhone, iPad sau telefoane cu Android. Sunt dotate cu o cameră video de 1,3 megapixeli, cu rezoluţia de 640×480 pixeli şi un sistem de iluminare cu LED, putându-ne furniza permanent fotografii sau putând urmări prin transmisiune video ce face roboţelul aspirator sau ce face de exemplu câinele, dacă i-am lăsat împreună în casă.

Ambele aspiratoare sunt dotate cu ultima tehnologie în materie de inteligenţă artificială şi senzori de recunoaştere a obstacolelor. Un alt element inedit este faptul că aerul aspirat este trecut înaintea evacuării printr-un generator de ioni negativi, lucru care contribuie semnificativ la creşterea calităţii aerului din încăpere şi reducerea încărcăturii microbiene a acesteia. Aeroionizarea negativă are efecte benefice asupra sănătăţii, contracarând unele aspecte ale poluării din marile oraşe.

Autonomia aspiratoarelor Sharp Cocorobo este de o oră, după care se întorc singur la staţia de bază pentru reîncărcare şi apoi reiau lucrul, dacă nu au terminat de curăţat întreaga suprafaţă. În Japonia vor fi lansate la comercializare la începutul lunii iunie, preţul este echivalentul a aproape 1300 euro versiunea vorbitoare şi 900 euro versiunea tăcută. Cât vor costa în Europa, vom vedea când vor ajunge aici. Pentru mai multe detalii şi galerie foto vizitaţi diginfo.tv.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress