Pedometru pentru câini

Pedometru caini

Fujitsu anunţă crearea unui aparat pentru monitorizarea activităţii fizice a animalelor de companie, a câinilor în special. Dispozitivul seamănă în mare cu pedometrele pentru uz uman. Este mic şi foarte uşor, putând fi fixat la zgarda câinelui şi purtat de către acesta continuu, consumul de energie fiind extrem de redus. Aparatul înregistrează permanent nivelul activităţii fizice a animalului, temperatura ambientală, semne de frisoane etc. Datele stocate în memoria lui pot fi transferate wireless pe un telefon mobil iar de aici analizate de o aplicaţie specială şi/sau stocate pe internet, pe un site dedicat monitorizării stării de sănătate a animalului.

Creatorii dispozitivului pleacă de la ideea că animalele de companie au ajuns în ultimii ani să sufere de aceleaşi boli specifice stilului de viaţă impropriu ca şi oamenii, respectiv obezitate şi diabet. Deoarece nu putem avea tot timpul sub supraveghere patrupedul familiei, aparatul creat de Fujitsu ne ţine la curent cu activitatea fizică detaliată a acestuia, fiindu-ne mult mai uşor să detectăm eventuale schimbări de comportament şi să prevenim bolile datorate lipsei de mişcare.

Pedometrul pentru câini este prezentat în faţa publicului în cadrul unei expoziţii din Tokyo din zilele de 17-18 mai 2012. Nu se cunoaşte încă data lansării la comercializare sau preţul dispozitivului. Pentru alte detalii, vedeţi comunicatul de presă al Fujitsu.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress