Televizorul Panasonic Ultra HD, de 16 ori Full HD

Televizor Panasonic Ultra HD

Deşi încă nu s-a încheiat tranziţia la televiziunea de înaltă definiţie, producătorii de echipamente împing la extrem limitele tehnice prezentând prototipuri a ceea ce ar putea fi cândva televiziunea de foarte înaltă definiţie. Cea mai impresionantă realizare aparţine la această oră celor de la Panasonic, realizatorii unui televizor cu plasmă cu diagonala de peste 3,5 metri (mai precis 368,3 cm, respectiv 145 inchi) şi cu incredibila rezoluţie de 7.860 x 4.320 pixeli (numită şi 8k, actuala rezoluţie Full HD fiind 2k). Rezoluţia de exact 16 ori mai mare decât a unui ecran Full HD face ca imaginile să fie incredibil de reale, creând privitorului o senzaţie de imersiune în peisaj chiar şi în lipsa efectului 3D. Pentru ca o imagine să acopere în întregime ecranul imens, rezoluţia acesteia ar trebui să fie puţin peste 33 de megapixeli.


Televizorul Panasonic Ultra HD, comparatie

Televizorul de ultra înaltă definiţie are un ecran cu plasmă, cu rata de refresh de 60 Hz. Cei peste 33 de milioane de pixeli au dimensiunea de 0,417 mm. Fidelitatea reproducerii culorilor şi latenţa mică sunt calităţi specifice ecranelor cu plasmă, la fel şi unghiul de vizualizare superior ecranelor LCD. Dimensiunile fizice ale ecranului sunt de 3,2 metri lungime şi 1,8 metri înălţime.

Cei care se află zilele acestea la Tokyo vor putea admira noul televizor între datele de 24-27 mai 2012 la Laboratoarele de cercetare în ştiinţă şi tehnologie ale NHK (Nippon Hoso Kyokai, partenerul Panasonic Corporation în acest proiect). Pentru mai multe informaţii şi o galerie foto vizitaţi www.diginfo.tv. Comunicatul de presă poate fi citit aici dacă… cunoaşteţi limba japoneză :).

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress