Surly Moonlander, bicicleta cu roţi late. Foarte late.

anvelopa bicicleta lata

Actualizare 2015: biciclete cu roţi late au început să fie disponibile şi în România. Vedeţi oferta de pe siteul Sport Partner.

Bicicletele, dincolo de faptul că toate au două roţi, un ghidon, o pereche de pedale, un cadru ş.a.m.d., se împart la rândul lor în mai multe categorii, în funcţie de destinaţia lor. Acest lucru îl poate observa oricine, fără a fi nevoie să fie un cunoscător. Iar cum diversitatea evoluează în continuare, diferenţele devin tot mai mari şi uneori mai… vizibile. Bicicleta Surly Moonlander este un excelent exemplu în acest sens, originea denumirii fiind evidentă încă de la prima privire.

Surly produce o gamă destul de variată de biciclete, iar una din creaţiile cu mare succes la public a fost Pugsley. Această bicicletă a fost concepută pentru a fi utilizată în locuri în care bicicletele „all-terrain” se poticnesc. Reuşeşte acest lucru în primul rând datorită aderenţei roţilor cu cauciucuri late, la presiune joasă. Dar nu sunt de neglijat nici celelalte soluţii constructive menite a asigura fiabilitate maximă în condiţii de teren vitrege.

Noul Moonlander duce mai departe succesul reputat de Pugsley. Ceea ce diferenţiază această bicicletă de orice altceva, sunt cauciucurile late de 12 cm, pe jante cu lăţimea de 10 cm. Pe lângă o bicicletă normală arată ca un monster truck. Dar aceste roţi îi permit să se deplaseze lejer prin locuri în care orice alt model ar rămâne împotmolit.

Surly Moonlander este bicicleta perfectă pentru mers pe nisip, pietriş, teren mlăştinos, zăpadă, bushcrafting şi multe altele. Inclusiv pe suprafaţa selenară, pentru cine are drum pe acolo 🙂 Cauciucurile late, cu presiune joasă, asigură o aderenţă excelentă acolo unde alte biciclete nici n-ar putea ajunge. Secţiunea mare a roţii compensează lipsa suspensiilor la deplasarea pe teren accidentat.

Cadrul bicicletei Moonlander este din oţel, iar construcţia modulară permite o mare libertate de personalizare a ei. Poate fi dotată cu transmisie fixă, variabilă cu foi şi pinioane sau cu butuc cu cutie de viteze integrat etc.

Bicicleta Surly Moonlander este disponibilă în cinci mărimi constructive. Măsurile exacte ale acestora precum şi alte detalii tehnice găsiţi pe surlybikes.com

bicicleta roti foarte late

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Un comentariu to “Surly Moonlander, bicicleta cu roţi late. Foarte late.”

  1. […] am scris despre bicicleta cu roţi late Surly Moonlander, o bicicletă perfectă printre altele şi pentru anotimpul zăpezilor. Cum însă puţini îşi […]

Răspunde

Powered by WordPress