Sterilizarea cu ultraviolete a lamei de ras

Sterilizare aparat de barbierit cu ultraviolete

Lamele aparatelor de bărbierit pot fi una din locurile în care se pot dezvolta diverse culturi de germeni care la următoarea utilizare pot cu uşurinţă pătrunde în organism, provocând diverse infecţii. O soluţie pentru reducerea acestui risc o reprezintă păstrarea aparatului de ras într-o cutie specială, cu sistem automat de sterilizare cu radiaţii ultraviolete. Dispozitivul este doar cu puţin mai mare decât o cutiuţă normală pentru păstrarea aparatului de bărbierit, motiv pentru care poate face parte din trusa de igienă personală în timpul călătoriilor. Este util mai ales pentru cazurile când accesul la apă este limitat sau calitatea acesteia este dubioasă.

Utilizarea sterilizatorului este extrem de simplă: după utilizare se plasează aparatul de ras în cutie şi se închide capacul acesteia, moment în care becul cu lumină ultravioletă din interior se va aprinde pentru timp de şase minute şi va ucide viruşii şi bacteriile ca E. coli, Salmonella sau Streptococcus. Lampa cu ultraviolete se stinge automat după fiecare ciclu de funcţionare, iar durata ei de viaţă este estimată la 2.000 de ore ceea ce corespunde unui număr de 20.000 de sterilizări.

Aparatul de sterilizare cântăreşte 135 de grame, iar dimensiunile cutiei sunt de 18,4 x 6,4 x 3,8 cm, ceea ce este suficient pentru a putea fi utilizat cu aproape orice marcă de aparat de ras. Funcţionează cu o pereche de baterii AAA (cunoscute la noi şi sub indicativul R3). Poate fi achiziţionat de pe amazon.com sau de pe siteul Hammacher Schlemmer din SUA.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress