TextSpresso – expressor cu comandă prin SMS

Expressorul TextSpresso

Un inedit prototip de expressor a fost realizat de către compania Zipwhip, pentru a demonstra posibilităţile oferite de integrarea aparatelor electrocasnice în reţeaua mondială de comunicaţii. Zipwhip se ocupă de soluţii de comunicare prin SMS dincolo de bariera reţelei de telefonie mobilă, un serviciu pentru telefoanele cu sistem de operare Android echivalent cu iMessage de la Apple. Pe scurt soluţia propusă de Zipwhip permite comunicarea prin SMS de la şi spre orice dispozitiv conectat la reţea, de la telefoane la tablete şi calculatoare, mesajele fiind sincronizate între toate aceste dispozitive asemenea emailului. Ideea realizării expressorului de faţă le-a venit de la dorinţa de a exemplifica posibilităţile nelimitate oferite de această tehnologie.


TextSpresso este la bază un expressor standard de tip Jura Impressa XS90, dar care a suferit unele modificări şi adăugiri, devenind un aparat de birou care poate fi comandat de la distanţă, prin trimiterea unui simplu mesaj SMS. Angajatul trebuie doar să trimită către expressor un singur cuvânt ca de exemplu „cafea” sau „latte” iar aparatul va realiza automat băutura comandată şi va plasa ceaşca pe un platou de aşteptare încălzit, pentru menţinerea temperaturii băuturii. Când ajunge la aparat îl aşteaptă deja cafeaua gata preparată. Pentru eliminarea oricăror neînţelegeri, pe suprafaţa spumei din ceaşcă va fi imprimat numele persoanei care a comandat-o, lucru realizat cu ajutorul unei imprimante Canon modificate, folosind cerneală comestibilă.

Expressorul TextSpresso

Deocamdată aparatul arată destul de spartan, ca întotdeauna când este vorba despre o primă verificare în practică a aplicabilităţii unei idei. TextSpresso a fost construit în aproximativ 20 de zile, iar codul sursă al părţii software a fost publicat pe site în regim open source. Dacă va trece de faza de prototip, automatica suplimentară va fi reproiectată şi perfect integrată, ca în cazul tuturor aparatelor electrocasnice aflate în producţie de serie. Să nu uităm însă că firma Zipwhip are ca obiect de activitate dezvoltarea unei platforme software, dar ideea exemplificată prin TextSpresso are toate şansele de a fi pe viitor integrată în aparatele care ne înconjoară.

Sursa geekwire.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress