Luna, husa inteligentă pentru saltea

Husa inteligenta pentru saltea pat

Ne aflăm la începutul unei invazii de aparate electrocasnice „inteligente”, interconectate între ele şi controlabile de la distanţă, prin internet, de pe smartphone. Internetul obiectelor, cum este numit, ia naştere sub ochii noştri. Utilitatea ei practică rămâne de văzut, implicaţiile acestei evoluţii fiind greu de prevăzut. Tocmai de aceea cele mai practice soluţii de acest fel sunt cele care cu o intervenţie minimă pot oferi „inteligenţă” electrocasnicelor pe care le avem deja. Sau… mobilierului.

Husa inteligentă pentru saltele este un exemplu perfect în acest sens. Numită Luna, la prima vedere pare o husă normală pentru saltea. Singura anomalie care o dă de gol este cablul de alimentare. În realitate însă este o husă înţesată de senzori şi chiar mai mult de atât.

Unul din cei mai importanţi factori care influenţează calitatea somnului este temperatura patului. Prima funcţie pe care o are husa inteligentă Luna este cea de pătură electrică. La culcare ajustează temperatura la valoarea optimă pentru a adormi rapid. În timp va învăţa obiceiurile noastre de somn şi temperatura va fi optimizată automat înainte de a merge la culcare, proces care va continua pe parcursul întregii nopţi. Dacă patul este unul de două persoane, ele au posibilitatea de a controla temperatura separat pentru fiecare parte.

După aceasta, Luna va monitoriza parametri somnului pe toată durata nopţii, inclusiv respiraţia şi ritmul cardiac, nivelul zgomotului ambiental, temperatura şi umiditatea aerului şi nivelul luminii din încăpere. Toate acestea fără a purta nici un dispozitiv, ca în cazul altor sisteme de monitorizare.

Datele colectate sunt coroborate cu cele culese de aplicaţii de fitness, ca de exemplu nivelul de activitate fizică de pe parcursul zilei, greutatea corporală etc. Aceste date sunt apoi folosite pentru a înţelege bioritmul fiecăruia şi a calcula parametrii ideali pentru un somn odihnitor.

Înainte de culcare, 90% din oameni parcurg o rutină standard: setează temperatura potrivită, încuie uşile, sting luminile ş.a.m.d. Aplicaţia Luna este capabilă să se ocupe singură de toate aceste detalii, în cazul în care şi dispozitivele responsabile de fiecare dintre ele sunt la rândul lor inteligente.

Dimineaţa trezirea va fi mai blândă datorită alarmei inteligente, care alege momentul în care somnul este mai puţin profund pentru a acţiona. Totodată poate comanda tragerea jaluzelelor, pornirea filtrului de cafea sau alte ac’iuni specifice începutului unei noi zile.

Luna se instalează simplu şi rapid, în numai trei paşi: se trage peste saltea, ca orice husă (peste ea se mai pune o husă normală pentru protecţie suplimentară); se introduce în priză cablul de alimentare; se conectează la internet prin wi-fi şi la aplicaţia de pe telefonul mobil. După care avem un pat inteligent la doar o fracţiune din costul unuia nou.

Luna cântăreşte puţin peste 3 kg şi poate fi spălată în maşina de spălat rufe când este nevoie. Consumul este de până la 90 waţi.

Va fi disponibilă spre comercializare în prima parte a anului 2016, în următoarele mărimi:

  • Normală: 137 x 191cm
  • Queen: 152 x 203 cm
  • King: 193 x 203 cm
  • California King: 183 x 213 cm

Pentru informaţii suplimentare sau comenzi (la ora actuală doar precomenzi) vizitaţi lunasleep.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress