Noile electrocasnice Whirlpool, controlate de pe smartphone

Electrocasnice Whirlpool controlate prin Internet

Whirlpool a prezentat, la expoziţia de electronice şi electrocasnice IFA din Berlin, noua sa linie de produse cu tehnologia „al 6-lea simţ live”: o maşină de spălat rufe, un uscător de rufe, o combină frigorifică şi o maşină de spălat vase care pot comunica direct cu utilizatorul şi pot totodată interacţiona între ele. Toate aceste electrocasnice pot fi controlate prin intermediul unei aplicaţii disponibile atât pentru telefoanele iOS cât şi Android.

Aplicaţia joacă rolul unei interfeţe extinse, permiţând controlul electrocasnicelor noastre de oriunde şi oricând, ghidându-ne totodată pas cu pas prin instrucţiunile de utilizare ale aparatelor. Această ultimă funcţie dacă este bine implementată va fi cu siguranţă apreciată, întrucât puţini au răbdarea de a parcurge un manual de utilizare adesea mai stufos decât e necesar.

Noua gamă de produse includ combina frigorifică Whirlpool Supreme NoFrost, maşinile de spălat şi de uscat rufe Supreme Care şi maşina de spălat vase PowerClean.

Combina frigorifică Supreme NoFrost cu tehnologie 6th Sense Live dispune de două sisteme no-frost separate, una pentru compartimentul frigiderului şi alta pentru congelator. Astfel cele două compartimente sunt complet independente, eliminând posibilitatea pătrunderii mirosurilor dintr-un compartiment în altul şi permiţând asigurarea unui nivel optim al umidităţii pentru o mai bună păstrare a alimentelor. Majoritatea combinelor frigorifice fără gheaţă (no-frost) dispun de un singur evaporator pentru ambele compartimente.

Tehnologia 6th Sense FreshControl monitorizează constant nivelul temperaturii şi al umidităţii din compartimentul frigiderului, păstrând alimentele proaspete un timp de până la 4 ori mai mult. Cel puţin aşa susţine compania producătoare, fără a se spune faţă de ce. Faţă de alimentele lăsate afară sau faţă de cele din modelul anterior de frigider Whirlpool. Sunt convins că asigură o durată de păstrare uşor mai bună, dar sunt extrem de sceptic legat de acel „4 ori”. Dacă aş calcula fiecare dată când, de-a lungul anilor, departamentele de marketing susţineau că noul frigider păstrează alimentele proaspete de X ori mai mult decât cel vechi, cred că frigiderele actuale ar trebui să le păstreze în perfectă stare câteva sute de ani. Ceea ce evident nu se întâmplă. Chiar şi îmbunătăţirile minore a duratei de valabilitate a alimentelor sunt rare.

Produsele Whirlpool sunt foarte populare în magazinele româneşti de electrocasnice, având deci motive să credem că noua gamă va fi disponibilă şi la noi în curând. Pe siteul Whirlpool România nu există nici o informaţie disponibilă, secţiunea de comunicate de presă fiind lăsată în paragină de ani de zile, conţinând un singur comunicat, din data de 31-07-2012.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress