Ventilatoare cu pulverizare apă, oferta magazinelor în 2015

ventilator pulverizare apa

A sosit vara şi ventilatoarele cu apă sunt din nou foarte căutate, fiind una din cele mai eficiente metode de asigurare a unui climat răcoros. Bazându-se pe un fenomen natural, absorbţia căldurii prin evaporarea unui nor de micropicături de apă, eficienţa acestora întrece orice altă formă de răcorire a aerului, cel puţin în spaţii deschise. În spaţii închise, camere, birouri sau alte încăperi, eficienţa lor este mult mai mică, aici având mai degrabă funcţia de ventilatoare cu umidificator.

Faţă de anii trecuţi, oferta magazinelor româneşti de electrocasnice s-a mai diversificat pe acest segment. Nu mult, dar este un pas spre mai bine. Vom vorbi separat despre ventilatoare cu pulverizarea apei de exterior şi de interior, cele două fiind categorii separate.

Atenţie, înainte de cumpărare citiţi ghidul de alegere a ventilatorului cu apă. Este important de înţeles diferenţa dintre ele pentru a alege unul potrivit nevoilor proprii. De exemplu de ce ventilatorul de interior este inutil în exterior sau de ce ventilatorul de exterior este prea puternic pentru interior.

Ventilatoare cu pulverizare apă pentru exterior

Începem cu ventilatoarele cu apă de exterior pentru că acestea sunt cele care pot face adevărate minuni pe timp de caniculă. Există pe piaţă mai multe tipuri constructive decât vara trecută, acoperind mai bine nevoile variate ale fiecăruia. Dar să le luăm pe rând.

Heinner HMF-1500WM

ventilator-pulverizare

Este un ventilator cu picior, având puterea motorului de 60 waţi, 3 viteze, funcţie de oscilaţie, de construcţie metalică, din inox, diametru elice 46 cm. Se poate racorda la reţeaua casnică de apă printr-un furtun. Sistemul de pulverizare a apei este de joasă presiune, egală cu presiunea reţelei de apă la care îl conectăm.

Heinner HMF-1500WM este prezent pe piaţa românească de câţiva ani, fiind una dintre cele mai bine vândute produse la categoria sa. Între timp pe eMag au apărut şi comentarii din partea utilizatorilor, iar notele acordate de aceştia sunt mari. Asta ne arate pe de o parte că produsul este de bună calitate, pe de alta că oamenii au cumpărat în cunoştinţă de cauză.

Heinner HMF-1500WM poate fi cumpărat de la eMag şi de la Adevărul Shop, la un preţ de 350 lei sau mai puţin dacă îl prindeţi la promoţie.


ADS 260W

Ventilator mobil pulverizare apă cu rezervor

Nou apărut în magazinele de electrocasnice, ADS 260W este un ventilator de exterior cu rezervor propriu de apă. Asta înseamnă că poate fi amplasat oriunde, fără a ne încurca cu furtunuri de apă. Are un rezervor propriu cu capacitatea de 41 litri, ceea ce este suficient pentru 8 ore de funcţionare continuă la capacitate maximă.

ADS 260W este un ventilator mai mare şi mai puternic decât Heinner HMF-1500WM. Are o putere de 260 waţi, cu diametrul elicei de 66 cm. Dispune de telecomandă, 3 viteze de funcţionare, oscilaţie, debit de apă reglabil între 0 şi 5 litri pe oră, înălţime reglabilă între 1,7 şi 2 metri. Are o greutate de peste 20 kg gol, dar fiind montat pe roţi poate fi mutat cu uşurinţă.

Deşi a fost lansat în curând, ventilatorul cu pulverizare apă ADS 260W a intrat rapid în topul celor mai vândute ventilatoare. Poate fi cumpărat de la eMag, la preţul de 641 lei sau mai puţin în perioadele cu reduceri.

Hydro FRE325

Acesta seamănă cu modelul precedent, dar este de putere mult mai mare. Volumul de aer asigurat de ventilator este dublu, iar cel de apă pulverizată este cu 50% mai mare, respectiv până la 7,5 litri/oră. Sistemul de pulverizare este unul de tip centrifugal, fără duze.

Hydro FRE325 poate fi achiziţionat de la Intax Trading, la preţul de 4.185 lei.

Vortex VPF-66W2

Ventilator cu pulverizare apă de perete

Este primul ventilator de perete cu particule de apă de la noi. Principalele caracteristici tehnice sunt similare cu ADS 260W, dar se montează fix, pe perete şi se alimentează cu apă prin furtun.

Vortex VPF-66W2 este comercializat de Extreme Digital, cu preţul de 606 lei.


Ventilatoare cu pulverizare apă pentru interior

La capitolul ventilatoarelor cu apă pentru interior oferta este mai redusă decât în anii trecuţi. Sencor SFN 9011SL, una din cele mai sofisticate modele, se pare că tocmai a dispărut din oferte. Încă nu este clar dacă este doar o epuizare temporară a stocului sau a dispărut definitiv.

Orion OF1-SM16R

Este un ventilator cu umidificare ultrasilenţios, cu rezervor propriu de apă, puterea de 75 waţi, diametrul elicei de 40 cm. Are 3 trepte de viteză, telecomandă şi posibilitate de temporizare.

Ventilatorul Orion OF1-SM16R se găseşte la de Extreme Digital, la preţul de 280 lei.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress