Toaster rustic: bolţar de ciment, fier beton şi lemn

Prăjitorul de pâine din imaginea alăturată va trezi amintiri familiare multor români care au prins vremurile de până la revoluţie, când în căminele muncitoreşti şi nu numai oamenii se încălzeau cu rezistenţe electrice întinse în şanţurile făcute în blocuri de BCA. Este opera lui Adi Zaffran, un absolvent al Academiei de Artă şi Design Bezalel din Israel. A folosit cinci elemente simple, o bucată de bolţar de beton, un bucată de lemn, două bucăţele de armătură de fier beton, o rezistenţă electrică şi cablu de alimentare.

Toasterul a fost proiectat în primul rând pentru coacerea unor felii de lipie pentru shaorma, dar poate la fel de bine prăji şi felii de pâine sau alte gustări introduse în fanta din beton.

Aparatul are o amprentă ecologică mult mai redusă decât alte aparate de pe piaţă. În cazul unui defect poate fi foarte simplu dezasamblat şi reparat, iar la încetarea duratei de viaţă materialele se pot separa simplu şi rapid, ele fiind recuperabile, non-toxice. Designul este simplu, minimalist, contur din linii drepte. Cutia din ciment are o suprafaţă aspră granulată, iar prin latura de lemn susţine conexiunile electrice. Finisajul nepretenţios şi robust aminteşte de vremurile când lucrurile erau simple dar durabile. Pare inspirat din serialul Flintstone’s, dar se potriveşte perfect într-o bucătărie rustică.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress