Poppy Pour-Over, un filtru de cafea inteligent

cafetiera filtru de cafea smart inteligent

Filtrele de cafea sunt probabil electrocasnicele disponibile în cea mai largă varietate de forme şi culori, iar modelele mai simple costă mai puţin decât un pachet de cafea bună. Nu pare un domeniu în care să mai fie loc pentru inovaţie sau măcar pentru ceva remarcabil din punct de vedere estetic. Dar iată că, deşi rar, se mai întâmplă ca din mâinile unui designer talentat să iasă un filtru de cafea cu adevărat deosebit.

Poppy Pour-Over este o astfel de reuşită. Eleganţa ieşită din comun a aparatului îşi are originea în materialele nobile folosite în construcţia acestui filtru de cafea: sticlă şi cupru.

Dar nu numai din punct de vedere estetic impresionează noul aparat, ci şi funcţional. În primul rând acest filtru de cafea nu foloseşte cafea măcinată, ci cafea boabe. O râşniţă de cafea cu roţi conice (cea mai bună alegere posibilă) râşneşte cantitatea necesară la momentul preparării. Apa din rezervor trece printr-un filtru cu cărbune activ înainte de a fi încălzită, eliminându-se astfel eventualele mirosuri străine care ar putea afecta aroma cafelei.

Vasul de sticlă al cafetierei are forma unui ibric, fără mâner, putând fi uşor apucat cu mâna în zona strangulată din partea de sus. Da, poate fi apucat direct cu mâna deoarece exteriorul ei rămâne rece. Vasul are pereţi dubli, iar spaţiu interior este vidat, realizându-se astfel o excelentă izolaţie termică. Nu doar că poate fi manipulat fără pericolul de a ne arde, dar în acelaşi timp va păstra mult mai multe vreme temperatura cafelei.

Încheiem aici prezentarea fizică a filtrului de cafea şi trecem la partea… software. Poppy Pour-Over ar putea fi denumită cafetieră smart, inteligentă, ca să folosim termeni la modă în această perioadă.

Ea poate fi comandată de pe telefonul mobil, cu ajutorul unei aplicaţii dedicate. Putem „comanda” prepararea unei cafele de la distanţă în drum spre casă. Reţetele (setările) favorite pot fi distribuite pe reţelele sociale.

Şi mai mult decât atât, cafetiera îşi poate comanda singură de pe Amazon, din timp, toate cele necesare: cafea boabe, filtre de apă de schimb şi filtre de cafea de hârtie. Este o facilitate interesantă, cel puţin pentru ţările în care a comanda ceva de pe Amazon este la fel de îndemână cum este la noi eMag.

Pentru mai multe informaţii sau comenzi, accesaţi pagina producătorului, poppyhome.com. Pe lângă cafetieră aici veţi mai găsi un aparat pentru prepararea laptelui praf pentru bebeluşi şi unul pentru hrănirea automată a animalelor de companie (teoretic a câinelui dar sunt convins că s-ar împăca perfect şi cu pisicile). Ambele sunt construite în jurul aceluiaşi principiu, respectiv comanda de pe smartphone şi aprovizionarea automată cu cele necesare de pe Amazon.

cafetiera filtru de cafea smart inteligent

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress