Ouă prăjite pe băţ: Rollie Eggmaster

Mini-gril pentru ouă prăjite pe băţ

Ouăle prăjite sunt printre cele mai la îndemână opţiuni pentru micul dejun. Se prepară simplu şi rapid, sunt sănătoase, pline de energie pentru o nouă zi de muncă şi nu în ultimul rând pot fi preparate în combinaţie cu nenumărate ingrediente. Deşi s-ar părea că s-a încercat tot ce s-a putut şi nu mai este nimic de inovat, iată că lucrurile nu stau chiar aşa.

Rollie Eggmaster este un fel de gril vertical, un minicuptor electric cu cavitate cilindrică. Volumul util este echivalentul a două ouă mari. Deci poate prepara o omletă cilindrică din două ouă sau nenumărate variaţiuni dintr-un ou plus alte ingrediente ori chiar diverse preparate care să nu aibă la bază ouăle.

Reţetele recomandate includ: omleta normală, omleta de albuş, ouă cu şuncă, crenvurşti în ou, tortilla vegetală, burrito, pizza rulou sau pizza pe băţ, diverse variaţii cu şuncă, brânză, carne de pasăre, carne de ton, vegetale, inclusiv deşerturi ca banane cu ciocolată, rulouri cu scorţişoară etc. Un video cu peste 20 de reţete destinate aparatului puteţi urmări pe YouTube.

Durata de preparare a unei omlete pe băţ este între 6-8 minute, depinde cum se doreşte, mai moale, mediu sau tare. Majoritatea celorlalte reţete necesită în jur de 8-10 minute.

Suprafaţa interioară este antiaderentă, aspect important deoarece aparatul nu poate fi introdus în maşina de spălat vase, trebuind curăţată manual în caz de nevoie. Se livrează împreună cu o perie specială antizgâriere pentru curăţarea interiorului.

Consumul aparatului în timpul funcţionării este 215 waţi, ceea ce o face potrivită şi pentru utilizare în rulote sau alte locuri în care electricitatea este limitată şi la fel şi electrocasnicele utilizabile. Are o izolaţie termică bună, exteriorul rămânând rece în timpul folosirii.

Rollie Eggmaster este prezentat de către producătorii săi ca fiind o mare revoluţie în bucătărie şi chiar la birou, recomandând folosirea acestuia pentru prepararea unei gustări la serviciu. Dimensiunile aparatului sunt de 15 cm diametru şi 25 cm înălţime, ceea ce îl face uşor de păstrat şi într-un birou.

Formatul produselor preparate astfel poate fi interesantă, uneori mai uşor de consumat, ca de exemplu în mers. Forma cilindrică a omletelor şi a celorlalte preparate poate fi foarte practică la crearea platourilor decorative pentru petreceri sau alte evenimente. De ţinut totuşi cont de timpul necesar pentru prepararea unei cantităţi corespunzătoare numărului de invitaţi.

Pe amazon.com Rollie Eggmaster are din partea utilizatorilor nota 3,5 din 5. Unii sunt încântaţi de el, alţii mai puţin. Un comentator spune, în glumă evident, că niciodată n-a fost aşa de simplă prepararea unui mic dejun de formă falică.

În România Rollie Eggmaster poate fi cumpărat de la smuff.ro.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress