Bec LED Sharp cu ionizator pentru suprimarea mirosurilor din baie

Becul LED cu ioni negativi neutralizează mirosurile

Grupul sanitar este încăperea cea mai predispusă la acumularea unor mirosuri neplăcute, nu numai activităţilor specifice, ci şi deoarece aici avem cea mai mare probabilitate de a se dezvolta culturi de bacterii care să amplifice efectele olfactive. Igiena nu întotdeauna este suficientă pentru rezolvarea problemei, iar apelarea la sprayuri parfumate nu este nici eficientă şi cu atât mai puţin sănătoasă.

Compania japoneză Sharp propune o soluţie interesantă la această problemă: un bec de baie în care este integrat un dispozitiv de sterilizare cu ioni negativi, de tip Plasmacluster. Aeroionizarea negativă pe lângă numeroase efecte benefice asupra sănătăţii, ajută la descompunerea mirosurilor şi la suprimarea bacteriilor responsabile de producerea lor.

Efectul de neutralizare este valabil şi pentru mucegaiuri. Însă eficienţa neutralizării mirosurilor prin aeroionizare negativă depinde şi de natura materialelor prezentă în încăpere, respectiv de capacitatea acestora de a reţine mirosurile pentru un timp mai scurt sau mai îndelungat.

Becul Sharp IG-GTA20 dispune de un senzor de prezenţă. Acesta aprinde automat becul la intrarea unei persoane în baie, iar la ieşire stinge becul şi comută generatorul de ioni negativi pe capacitate maximă. Funcţionarea este complet automatizată, nefiind necesară nici o acţiune umană.

Sursa de lumină este de tip LED, puterea luminoasă fiind de 485 lumeni (echivalent un un bec cu filament de aproximativ 40 waţi). Consumul este de 9,7 W cu lumina aprinsă şi de 2,1 W cu lumina stinsă, când funcţionează numai modului generator de ioni negativi.

Instalarea becului este şi ea extrem de simplă. Fiind dotată cu un soclu standard, este suficient să îl înfiletăm în dulia din tavan.

Deocamdată becul cu generatori de ioni Sharp IG-GTA20 a fost lansat pe piaţa japoneză, în noiembrie 2014. Rămâne de văzut când va ajunge şi pe piaţa europeană şi de ce nu în magazinele româneşti de electrice şi electrocasnice. Cum în România sunt frecvente locuinţele a căror baie are aerisire slabă sau chiar deloc, orice soluţie în acest sens este binevenită.

Sursa: Sharp Japonia

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress