Ustensile pentru condimentarea grătarelor

ustensile condimentarea gratarului si frigaruilor

Condimentele sunt indispensabile în arta culinară, utilizarea lor deschizând orizonturi nebănuite de posibilităţi la prepararea unor alimente comune. Bunătăţile gătite la grătar nu fac nici ele excepţie, însă condimentarea acestora este mai dificilă. Condimentele ori nu vor adera la suprafaţa produselor, ori vor fi primele care, la contactul cu căldura, se vor arde înainte de a apuca să-şi elibereze aromele. Câteva soluţii interesante sunt oferite de ustensilele de bucătărie special concepute pentru condimentarea grătarelor. Dar să le luăm pe rând.

Beţe de frigărui cu locaş pentru condimente

Beţe de frigărui de o construcţie specială, din două piese de inox care culisează una deasupra celeilalte, asemănător cu şinele unui dosar. Între cele două piese se află, pe toată lungimea beţelor, un locaş pentru condimente. Aroma condimentelor este eliberată printr-o serie de orificii aflate de-a lungul şinei, învăluind alimentele de pe frigăruie. Pot fi achiziţionate, în seturi de câte 4 bucăţi, de pe Amazon.com, Cooking.com ş.a.



Baston de condimentare pentru carne

O idee interesantă de bastonaşe cu perforaţii uniform distribuite, pentru condimentarea din interior a cărnii de pasăre, porc, vită, picior de miel sau fructe de mare. Sunt construite din două jumătăţi de ţeavă de inox şi sunt menţinute închise de o încuietoare. În interior se introduc condimente măcinate, ceapă sau usturoi tocate mărunt, ţelină, piper sau coajă de lămâie. Apoi se închid şi se înfig în carne pentru a dispensa aroma uniform din interior. Orificiile asigură absorbţia pe întreaga durată a procesului de prăjire sau afumare.

Diametrul bastoanelor de condimentare este de 12,7 mm şi sunt disponibile în două lungimi:

  • scurte, de 10 cm, pentru bucăţi mici de carne
  • lungi de 25 cm, pentru curcan sau bucăţi mari de carne, de până la 8 kg. Pentru bucăţi mai mari, se folosesc mai multe bastoane.

Sunt fabricate din oţel inoxidabil, iar la capă au un inel pentru extragere uşoară. Pot fi spălate în maşina de spălat vase, pe raftul de tacâmuri. Se găsesc pe Amazon.com, CHEFS ş.a.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress