Cântar de bucătărie multimedia

Cantar de bucatarie multimedia cu player video

Cântarele de bucătărie digitale au evoluat mult în ultimii ani, atât ca design, cât şi ca funcţionalitate. Şi nu în ultimul rând, sunt accesibile ca preţ. Oferta magazinelor de electrocasnice fiind bogată şi diversificată, încep să apară şi concepte care din dorinţa de a ieşi în evidenţă trec, după părerea mea, dincolo de pragul utilităţii. Ca de exemplu acest cântar de bucătărie dotat cu ecran LCD şi player de filme.

Ca şi cântar, nu se remarcă cu nimic deosebit. Are o capacitate maximă de 5 kg, rezoluţia de cântărire de un gram, funcţia TARA şi cam atât. Ca şi player video însă… ei bine, nici aici nu prea are cu ce se lăuda. Decât eventual cu o mediocritate pronunţată.

Dispune de un ecran TFT cu diagonala de 11 cm (4,3 inchi) şi rezoluţia de numai 480×272 pixeli. Sunetul este redat de un set de boxe stereo integrate cu puterea de un watt. Poate rula fişiere video în următoarele formate: M-JPEG AVI, MPEG-1/2/4, XviD şi poate afişa imagini JPG micuţe.

Cântarul este alimentat de o baterie format nasture, tip CR2032. Partea de media player are alimentare separată, un acumulator Li-ion de 3,7 V şi 650 mAh, care oferă o autonomie de două ore. Încărcarea se face printr-un port mini-USB.

Fişierele video se stochează pe un card microSD cu capacitatea de până la 32 GB. Pentru ca meniul playerului să se afişeze corect, este necesar ca fiecare fişier video să fie însoţit de o imagine JPG reprezentativă, ambele fişiere trebuind denumite la fel.

Dimensiunile cântarului de bucătărie multimedia sunt de 202x161x17 mm. Pe spate este prevăzut cu două orificii pentru a putea fi agăţat pe perete.

Cantar de bucatarie multimedia cu player video

Teoretic, cântarul este util pentru a reda de exemplu reţete video în bucătărie. Sau pentru a urmări filme în timp ce gătim. Cel puţin aşa îi justifică producătorii rostul. Practic cea mai ieftină tabletă (sau smartphone) face acest lucru de o mie de ori mai bine, putând rula filmuleţele direct de pe internet, în aproape orice format, pe un ecran mult mai mare şi mai calitativ. Cum am spus şi în introducere, nu tot ce se găseşte în magazine este şi util.

Cântarul electronic multimedia KKS-0430 poate fi găsit pe www.donya.jp, la un preţ echivalent cu aproximativ 60 USD.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress