Vapshot, beţie instantanee

Dispozitiv inhalare alcool vaporizat

Se pare că, după părerea unora, consumarea băuturilor alcoolice pe cale orală a devenit ceva demodat. Alternativa propusă? Consumarea acestora prin vaporizare urmată de inhalarea vaporilor. Avantaj? Efect ultrarapid. Prin inhalare alcoolul pătrunde direct în sânge, ocolind sistemul digestiv. Astfel se atinge starea bahică în numai 20 de secunde, adică aproape instantaneu raportat la modul tradiţional de a consuma alcool.

Vapshot funcţionează cu orice fel de băutură alcoolică neacidulată (deci se exclud berea, şampania şi alte asemenea). Băutura se toarnă în recipientul aparatului, este vaporizată în câteva secunde şi injectată într-o sticlă transparentă din material plastic. Din această sticlă vaporii de alcool pot fi consumaţi prin inhalare, cu ajutorul unui pai. Aroma vaporilor va corespunde aromei băuturii folosite.

Deşi sticla de Vapshot are o capacitate de un litru, ea plină va conţine numai în jur de 0,5 grame de alcool în stare de vapori. Efectul intens este provocat nu de cantitatea de alcool, care este foarte mică, ci de viteza cu care acesta ajunge în fluxul sanguin. Însă nu numai absorţia alcoolului este rapidă, ci şi eliminarea lui.

S-au efectuat teste folosindu-se doze de câte un litru de Vapshot din alcool cu concentraţia de 80 de grade. La un minut după consum, concentraţia din aerul expirat era mai mică de 0,05%. La zece minute după consum, nivelul a revenit la 0,00%.

Consumarea a trei litri de Vapshot una după alta a rezultat la măsurătoare într-o concentraţie de 0,09%. După 15 minute nivelul revenise la 0,00%.

În concluzie, Vapshot este sigur din punct de vedere al riscului de intoxicare alcoolică (comă alcoolică), fiind dificilă atingerea pragului critic. Însă cât de sigură este inhalarea unor substanţe chimice în plămâni, este o altă problemă. Compania susţine că este sigură şi invocă un test medical efectuat pentru a dovedi acest lucru. Nu contest, nici nu mă aşteptam să apară rezultate negative detectabile după numai câteva utilizări. Însă pe termen lung cred că este prea devreme să ne pronunţăm asupra unor eventuale efecte negative cumulative în timp.

Să nu uităm că şi despre detergenţi şi în general despre substanţele pentru curăţenie se spune că sunt sigure. Şi cu toate acestea, sunt tot mai numeroase studiile care arată că persoanele expuse frecvent acestor substanţe (de exemplu femeile de serviciu) se aleg cu probleme de sănătate specifice de pe urma inhalării vaporilor. Prin urmare eu prefer să rămân sceptic până când această invenţie va trece de proba timpului.

Merită poate observată extinderea treptată a unei noi game de electrocasnice, bazate pe tehnologii de vaporizare ultrasonică. Există deja pe piaţă umidificatoare cu vaporizare, aparate de aromaterapie bazate pe aceeaşi tehnologie, cu numai două zile în urmă a scris şi despre generatorul de vapori alimentari, iar acum cel de vapori de alcool.

Aparatul Vapshot este disponibil în două variante: versiunea comercială, pentru uz profesional şi Vapshot Mini, o versiune pentru uz casnic şi petreceri între prieteni. Pentru informaţii suplimentare şi comenzi, vizitaţi www.vapshot.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress