Micro-bucătăria integrată, concept General Electric

electrocasnice incorporabile integrate mobila monobloc

Locuinţele mici sunt la mare căutare atât la noi cât şi în multe alte colţuri ale lumii, chiar dacă motivaţia alegerii lor poate diferi uneori de la o zonă la alta. Iar când suprafaţa locuibilă este redusă, utilizarea eficientă a spaţiului disponibil capătă o importanţă majoră, mai ales când nu dorim să renunţăm la prea multe elemente de confort. În aceste condiţii, alegerea şi aranjarea aparatelor electrocasnice din bucătărie devine o sarcină destul de complexă. Dar există şi alternative.

Recent am prezentat bucătăria modulară completă, integrată într-un dulap, de la Resource Furniture. Acum gigantul american General Electric a prezentat o soluţie asemănătoare la ediţia din acest an a expoziţiei Dwell on Design din Los Angeles.

Micro-Kitchen (micro-bucătăria) este un concept de design care încearcă să maximizeze eficienţa utilizării spaţiului fără a sacrifica dotările, funcţionalităţile ori stilul echipamentelor electrocasnice de bucătărie utilizate cotidian. De forma unui monobloc de sine stătător, acesta integrează toate electrocasnicele importante şi totodată se poate integra vizual în mobilierul de bucătărie existent.

electrocasnice incorporabile integrate mobila monobloc

Platforma este modulară, cumpărătorul putând configura în funcţie de nevoi lungimea micro-bucătăriei şi electrocasnicele pe care aceasta le va conţine. Lista de opţiuni include: frigider, congelator, maşină de spălat vase, cuptor tradiţional şi/sau cu microunde, plită cu inducţie sau radiantă, hotă inversă, chiuvetă de bucătărie şi chiar şi electrocasnice care nu ţin de bucătărie, cum ar fi maşina de spălat rufe şi uscător de rufe. Aceste ultime două aparate la noi de regulă îşi găsesc locul în baie, dar în occident ele adesea sunt încorporate în mobilierul de bucătărie.

Deocamdată micro-bucătăria este doar un concept, dar General Electric intenţionează să o transforme în realitate în viitorul apropriat. Ce-i drept, sunt puţine şanse ca acesta să ajungă şi pe piaţa europeană.

Pe de altă parte, chiar dacă alegerea unei bucătării de tipul toate într-una este tentantă, aceasta are şi câteva dezavantaje specifice, nu tocmai ignorabile. Dar despre dezavantajele bucătăriei încorporate am vorbit într-un articol separat.

Sursa: Reuters

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress