Bucătărie modulară completă, integrată într-un dulap

bucatarie modulara integrata

Mulţi români trăiesc în apartamente sau garsoniere mici, uneori foarte mici. Sunt frecvente spaţiile locative tip cămin formate dintr-un hol de un metru pătrat, o baie la fel şi două cămăruţe. Sau un hol destul de mare, o cameră mare, dar o baie foarte mică şi bucătărie la fel sau deloc. Traiul în aceste spaţii presupune o mulţime de compromisuri, în special în ceea ce priveşte amenajarea unui colţişor cu rol de bucătărie. Sau se poate apela la o bucătărie modulară integrată, care în momentele de repaus arată ca un simplu dulap, lipit de perete.

Stealth Kitchen (bucătăria invizibilă) este creaţia companiei Resource Furniture, cu sediul la New York, care a intrat în atenţia publicului cu elemente de mobilier pliabil, multifuncţional, care poate economisi mult spaţiu interior. Se pare că nici în SUA nu toţi locuiesc în locuinţe ca-n filme, iar o soluţie compactă ca cea de faţă permite deţinerea unei bucătării complet utilate fără a sacrifica o încăpere întreagă în acest scop. În plus, datorită preţurilor mari de pe piaţa imobiliară, sunt semnale că se aproprie un nou curent în domeniu, acela al construcţiei de micro-apartamente.

Bucătăria modulară este echipată cu întreaga gamă de electrocasnice necesare, ca de exemplu: frigider, congelator, cuptor electric, plită, chiuvetă, maşină de spălat vase, cuptor cu microunde, blat de bucătărie şi o mulţime de spaţii de stocare. Toate ascunde în spatele unor uşi şi sertare de lemn, care se integrează perfect cu elementele înconjurătoare.

Modulele sertar ies în afară, însă uşile modulelor mai mari după deschidere glisează înapoi în corpul dulapului. Astfel nu ne vor sta în cale pe perioada utilizării bucătăriei.

Lăţimea dulapului-bucătărie este de 3 metri, dar fiind o construcţie modulară, poate fi adaptată spaţiului existent. Dacă este nevoie poate fi extinsă şi adăugate un cuptor dublu, o maşină de spălat rufe, o unitate insulă, un bar ş.a.m.d. Inclusiv masa pentru servire poate fi încorporată în această bucătărie ascunsă.

Fiind fabricat în Statele Unite ale Americii, nu se pune problema achiziţiei unui asemenea dulap-bucătărie integrată. Însă poate fi o idee interesantă, care ar merita adaptată de către producătorii locali şi pentru piaţa românească.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress