Filmare din interiorul maşinii de spălat vase

interiorul masinii de spalat vase

Ce se întâmplă în interiorul unei maşini de spălat vase după pornirea ciclului de spălare? Este uşor de presupus, acum însă poate fi şi văzut. Prin amplasarea între vasele murdare a unei camere video GoPro în carcasă etanşă şi a unor surse de lumină (lanterne antiacvatice) avem filmarea procesului de spălare a vaselor, relatat chiar de la faţa locului, din mijlocul vâltorii evenimentelor.

Pe scurt, multă apă şi ceva detergent. Doar aparent multă apă, pentru că maşinile de spălat vase moderne utilizează foarte puţină apă, dar o reciclează de mai multe ori. Majoritatea modelelor de pe piaţă folosesc mai puţin de 10 litri la un ciclu de spălare.

Sunt persoane care cred că interiorul maşinii de spălat vase se umple cu apă, vasele fiind complet scufundate în apă. Nu este adevărat şi nici nu este necesar aşa ceva. Spălarea cu jeturi de apă este mult mai eficientă decât spălarea prin imersiune. Iar acum, din imaginile de mai jos, se pot convinge cum stau lucrurile.

Prima filmare, cea mai reuşită datorită iluminării perfecte a scenei, ne arată interiorul unei maşini de spălat vase cu braţ de spălare telescopic. Este o versiune mai rar întâlnită, probabil mai veche. Principiul însă este acelaşi, indiferent de soluţia tehnică folosită: cât mai multe jeturi de apă, în cât mai multe direcţii.

Cea de a doua filmare este din interiorul unei maşini de spălat vase cu braţe rotative. La momentul actual sunt cele mai frecvente modele. Braţele rotative asigură o mai bună pătrundere a jeturilor de apă între vasele de spălat, ceea ce înseamnă eficacitate mai mare.

Evident ambele filmări sunt scurtate la o durată rezonabilă. S-au eliminat segmentele de înmuiere a murdăriei de pe vase şi cele de acţiune a detergentului, acestea fiind momente lungi de aşteptare. Nici scenele de spălare şi clătire propriu-zisă n-avea sens să fie lăsate complet, fiind lungi şi monotone. Astfel din ciclul de spălare de 2 ore s-a obţinut un filmuleţ de câteva minute.

Cum filmarea de la faţa locului nu este foarte explicativă, dacă dorim să înţelegem mai în detaliu funcţionarea unei maşini de spălat vase, trebuie să apelăm la „filmări de studio” care evident conţin şi secvenţe animate. Cea de mai jos este una reuşită, atrăgând atenţia asupra celor mai frecvente defecte, dar pe YouTube se pot găsi şi altele.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress