Lingura cu cântar digital încorporat

lingura cantar de bucatarie electronic digital

Cântărirea precisă a ingredientelor poate fi adesea un factor important pentru reuşita în bucătărie. Cântarele digitale de bucătărie sunt ieftine şi disponibile într-o mare varietate de forme constructive. Uneori sunt chiar încorporate în alte electrocasnice a căror utilizare necesită cântăriri frecvente, ca de exemplu aparatul de preparat pâine Unold Backmeister Skala.

Totuşi pentru cantităţi foarte mici aceste cântare nu întotdeauna sunt comod de utilizat şi nici nu oferă acurateţea necesară. În astfel de cazuri putem apela la lingura cântar electronic.

Aceasta este un cântar digital miniaturizat. Are forma unei linguri, cântarul propriu-zis fiind încorporat în mânerul acesteia. Cu o precizie de 0,1 grame şi o capacitate de până la 300 de grame, poate fi soluţia perfectă pentru ingrediente pulberi, solide sau lichide care se folosesc în doze mici, cum ar fi: condimentele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu sau de amoniu, drojdia de bere ş.a.m.d. Lingura cântar îşi găseşte utilitatea şi în afara bucătăriei, de exemplu pentru dozarea unor substanţe medicamentoase, îngrăşăminte pentru plantele de apartament etc.

Deşi lingurile cântar sunt disponibile într-o largă varietate de forme şi culori, principiul lor de funcţionare este identic. Într-o formă sau alta pe toate regăsim aceleaşi trei butoane, cu aceleaşi roluri:

ON/TARE

Butonul de pornire are, la următoarele apăsări, şi funcţia de calibrare, de aducere la zero a lingurii goale sau a lingurii cu o oarecare cantitate de ingrediente la care dorim să mai adăugăm şi altceva.

SUM/UNIT sau MODE

Acest buton dacă este ţinut apăsat timp de 3 secunde, va schimba unitatea de măsură din grame în ounces şi viceversa. Dacă este apăsat scurt, are funcţia de cumularea greutăţilor cântărite. După cântărire apăsăm scurt butonul pentru activarea funcţiei cumulative (pe ecran va apărea simbolul SUM). La următoarea cântărire greutatea va fi afişată pe ecran, iar la o nouă apăsare a tastei SUM se va cumula cu cea memorată anterior. Dacă este necesar, putem repeta operaţia de mai multe ori. Valoarea maximă a greutăţii cumulate este de 3000 gr. La final pentru a revenit la zero golim lingura şi apăsăm butonul TARE.

HOLD

Dacă este apăsat scurt, are funcţia de reţinere a valorii afişate. Chiar dacă veţi îndepărta alimentele, condimentele etc., ecranul va arăta greutatea memorată. Apăsaţi din nou tasta „HOLD” pentru a reveni la modul normal de cântărire sau aşteptaţi 10 secunde până când ecranul va reveni automat la modul normal.

În România cântarul-lingură poate fi cumpărat de la www.cadouri-funny.eu. În afara României, pe Amazon puteţi alege dintre câteva zeci de modele.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress