Tado° Heating App, control inteligent pentru orice centrală termică

Telecomanda Smart inteligenta centrale termice

Data trecută am vorbit despre Tado° Cooling, un superb accesoriu care permite integrarea oricărui aparat de aer condiţionat în aşa-numitul internet al lucrurilor. Dar nu numai aparatul de climatizare poate fi deveni smart în acest fel. Aceeaşi companie are deja de câţiva ani pe piaţă un produs similar destinat centralelor termice de apartament. Este, într-un fel, un Nest adaptat pieţei europene.

Numit Tado° Heating App, are la bază acelaşi sistem extrem de simplu de montare şi de utilizare ca şi versiunea pentru climă. În cazul de faţă sistemul se conectează în locul termostatului de cameră al centralei termice, preluând controlul acestuia.

Tado° Heating App se conectează wireless la routerul de internet şi tot fără fir comunică şi cu un termostat de cameră. Poate fi controlat de pe smartphone prin intermediul unei aplicaţii gratuite sau manual direct de pe panoul aparatului dacă nu avem telefonul la îndemână.

Dispune de o multitudine de funcţii inteligente de control al funcţionării centralei termice, reglând nivelul temperaturii din locuinţă în funcţie de o mulţime de factori, ca de exemplu:

  • ora din zi. Noaptea aduce automat temperatura la nivelul ideal pentru un somn odihnitor.
  • starea vremii. Verifică pe internet prognoza meteo şi ajustează din timp capacitatea centralei în funcţie de aceasta, economisind energie.
  • poziţia locatarilor, funcţie bazată pe geolocaţie. Dacă toţi locatarii au plecat de acasă, Tado° Heating App reduce temperatura interioară cu atât mai mult, cu cât sunteţi mai departe de casă. Pe măsură ce vă apropiaţi, începe să crească temperatura astfel încât până ajungeţi acasă locuinţa va avea temperatura dorită. Se realizează astfel importante economii de energie faţă de o centrală termică clasică, care ar funcţiona continuu la un nivel constant.
  • adaptare inteligentă la obiceiurile casei. Aceasta este o funcţie deja clasică, cu care se laudă majoritatea termostatelor inteligente.

Tado° Heating App funcţionează cu orice tip de încălzire a locuinţei:

  • centrale termice individuale pe gaz, combustibil lichid sau solid (peleţi, brichete, cărbuni sau chiar lemne dacă sunt centrale cu alimentare automată)
  • pompe de căldură geotermale
  • sisteme de încălzire centralizată

Economiile realizate prin utilizarea controlului inteligent oferit de Tado° Heating App sunt de până la 26% comparativ cu un sistem de încălzire cu termostat clasic. Ţinând cont de creşterea continuă a preţului gazelor, reducerea cu un sfert a facturii nu este deloc neglijabilă. Mai ales cu o investiţie atât de mică.

Compania germană Tado° este un superb exemplu cum electrocasnicele inteligente şi internetul lucrurilor pot fi nu numai extrem de utile, dar şi simple şi ieftine în acelaşi timp.

Pentru informaţii suplimentare sau cumpărarea produsului, vizitaţi pagina companiei la www.tado.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress