Tado° Cooling, control inteligent pentru orice aparat de aer condiţionat

Telecomanda Smart inteligenta aparat climatizare

Ultimul trend în domeniul aparatelor electrocasnice este Wi-Fi. Punem Wi-Fi pe orice, chiar şi când ştim nu prea ajută la nimic, dar ne lăudăm că e „smart”. Şi, discret, i se adăugă un zero micuţ la preţ. Ceea ce nu se spune însă, este că de fapt aparatul n-a suferit nici o îmbunătăţire reală, iar funcţionalitatea „smart” adesea poate fi adăugată la modelele mai vechi într-un mod extrem de simplu şi de ieftin.

Termostatul inteligent Nest a cucerit publicul din SUA şi au apărut deja nenumărate imitaţii. Tado°, o companie germană, este prima care a conceput un produs asemănător, dar destinat aparatelor de aer condiţionat.

Cum am spus, aparate ca acesta se instalează extrem de simplu. În cazul de faţă este de ajuns să fie amplasat în aceeaşi cameră cu aparatul de aer condiţionat, de exemplu agăţat pe un perete. Atât. Nu trebuie trase fire (excepţie alimentarea), nu trebuie modificată clima, nimic complicat.

Sistemul de control inteligent Tado° Cooling se conectează prin Wi-Fi cu telefonul nostru mobil, iar cu aparatul de climatizare comunică prin infraroşii. Poate fi acţionat direct sau prin intermediul unei aplicaţii de pe smartphone. Practic ia locul telecomenzii clasice, însă depăşindu-l total ca şi funcţionalitate.

Tado° Cooling se poate utiliza cu aproape orice aparat de aer condiţionat existent, singura cerinţă fiind ca acesta să dispună de o telecomandă cu infraroşii. Poate fi aparat de tip split, fereastră sau mobil, nu contează. Îndreptăm telecomanda climei spre Tado° şi apăsând pe butoanele telecomenzii el va învăţa configuraţiile comenzilor. Mai departe posibilităţile sunt numeroase.

Din dotările Tado° Cooling:

  • Smart Bluetooth cu iBeacon: detectează poziţia telefonului în casă, ajustând funcţionarea climei în funcţie de încăperea în care ne aflăm.
  • modul Wi-Fi: pentru conectare la internet şi direct la telefon când ne aflăm în raza routerului de acasă.
  • afişaj matrice LED elegantă, discretă, afişează informaţiile numai când se doreşte acest lucru
  • suprafaţă capacitivă: pentru controlul manual, prin atingere, a aparatului de climatizare.
  • senzor de temperatură: evident pentru a putea controla menţinerea temperaturii dorite în cameră.
  • senzor de umiditate: idem cu punctul anterior, cu menţiunea că umiditatea este ţinută sub control chiar şi când nu suntem acasă.
  • emiţător cu infraroşii: 6 diode LED cu infraroşii asigură o acoperire de câte 180 de grade atât pe orizontală, cât şi pe verticală pentru un bun contact cu aparatul de aer condiţionat.

Din funcţiile aplicaţiei de control al Tado° Cooling:

  • servicii de geolocaţie: comunică dispozitivului când am plecat de acasă (opreşte clima) şi când ne apropriem de casă (o porneşte din timp, pentru a ajunge la temperatura dorită până ajungem acasă).
  • rapoarte legate de obiceiurile utilizatorilor, de funcţionarea aparatului de aer condiţionat etc.
  • Bluetooth: permite adaptarea funcţionării climei în funcţie de încăperea în care ne aflăm.
  • setări: aplicaţia permite setarea temperaturilor şi a intensităţii curentului de aer separat pentru fiecare unitate de climatizare

Pentru informaţii suplimentare sau cumpărarea dispozitivului, vizitaţi www.tado.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress