La Fenice, primul aparat de cafea cu inducţie electromagnetică

Filtru-espressor de cafea cu inductie

Filtre şi espressoare de cafea sunt câtă frunză şi iarbă, în magazinele de specialitate sau pe siteurile de electrocasnice putând alege dintre sute şi mii de modele. Însă dincolo de această varietate aparentă, aproape toate sunt la fel, aparatele de cafea împărţindu-se în doar câteva categorii prin prisma principiului de funcţionare. În rest mici diferenţe privind funcţiile, dotările şi atât. Majoritatea diferă între ele mai mult prin designul carcasei decât prin caracteristicile lor tehnice.

La Fenice reprezintă una din rarele momente când asistăm la apariţia a ceva cu adevărat nou în gama aparatelor de cafea. Nou din mai multe puncte de vedere, dar cea mai importantă inovaţie este modalitatea de încălzire a apei prin folosirea unui sistem pe bază de inducţie electromagnetică. Este primul aparat de cafea din lume care foloseşte inducţia în locul tradiţionalelor rezistenţe electrice.

Această soluţie tehnică are câteva avantaje specifice:

  • precizia temperaturii apei. Încălzirea prin inducţie electromagnetică permite cel mai precis reglaj al temperaturii faţă de toate celelalte forme de încălzire, fie că este vorba despre gătit sau, ca în cazul de faţă, numai încălzirea apei.
  • rapiditatea încălzirii apei. Majoritatea espressoarelor au nevoie de minim 10 minute pentru a aduce apa la temperatura de lucru. Încălzitorul brevetat utilizat de La Fenice o face practic instantaneu, la pornirea aparatului.
  • economia de timp şi energie. Evident dacă apa este încălzită instantaneu, economia de timp este semnificativă. La fel şi cea de energie, pierderile termice fiind mult reduse. Această economie este mult mai evidentă dacă ar fi să-l comparăm cu aparatele profesionale, care pentru a fi gata de utilizare nu pot fi oprite deloc în timpul zilei, menţinând în permanenţă apa la punctul de fierbere.
  • rezistenţa anticalcar. Un efect secundar al folosirii câmpurilor electromagnetice pentru încălzirea apei este şi împiedicarea depunerii calcarului în aparat. Practic încălzitorul cu inducţie acţionează asemenea filtrelor magnetice anticalcar.

Sistemul electronic de comandă şi control al aparatului măsoară în permanenţă cei trei parametri importanţi ai apei: temperatura, presiunea şi debitul. Temperatura apei este menţinută constant la 93 de grade, temperatura ideală pentru o cafea perfectă.

Controlul precis al debitului şi al presiunii apei fac posibilă o altă inovaţie: multifuncţionalitatea aparatului. La Fenice poate prepara nu numai un espresso tradiţional, ci şi cafea la filtru. În plus designul inteligent permite prepararea cafelei espresso atât din cafea măcinată, cât şi folosind principalele formate de capsule de espresso existente pe piaţă.

La Fenice a fost conceput de către doi italieni iubitori de cafea. Proiectul a terminat cu succes o campanie de finanţare pe Kickstarter şi urmează să fie lansat pe piaţă până la sfârşitul lui 2014.

Va fi disponibilă în mai multe modele coloristice, cu versiuni pentru piaţa europeană (cu tensiunea de alimentare de 230 volţi) şi americană (120 volţi). Dimensiunile aparatului sunt de 36 cm lăţime, 16,5 cm adâncime şi 42 cm înălţime. Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina oficială: La Fenice Milano.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress