Xiaomi Mi TV 2, cel mai ieftin televizor UHD 4k 3D Smart TV

Cel mai ieftin televizor UHD 4k smart tv 3D cu Android

Producătorul chinez de telefoane şi tablete Xiaomi a prezentat cel mai ieftin televizor Smart TV de foarte înaltă definiţie de pe piaţă, având un preţ de lansare de numai 640 USD (2000 lei la cursul zilei). În magazinele româneşti la ora actuală cele mai ieftine televizoare UHD costă în jur de 5000 lei, fiind vorba despre modelele Philips LED Smart TV 3D, Ultra HD, 106 cm, Ambilight, 42PUS7809 şi Samsung 40HU6900, 101 cm, Ultra HD Smart TV. Click aici pentru a verifica preţul actualizat, acesta putând scădea chiar şi sub 4000 lei în timpul promoţiilor.

Xiaomi Mi TV 2 este a doua generaţie de televizoare a producătorului din China. Şi deşi preţul mic şi provenienţa chinezească ne-ar putea sugera că ar fi vorba despre un aparat slăbuţ, în realitate lucrurile nu stau chiar aşa, televizorul fiind chiar bun şi având câteva caracteristici care ar fi binevenite pe orice alt model.

Ecranul cu diagonala de 49 inchi (respectiv 124 cm) şi suport 3D este de tip IPS LED fabricat de către LG, ceea ce din start este menit să înlăture majoritatea dubiilor. Are un unghi de vizualizare de 178 de grade, practic maxim posibil, la 180 de grade văzând numai muchia ecranului, nu şi suprafaţa acestuia.

Sistemul de operare al acestui SmartTV are la bază bine cunoscutul Android. Este o alegere care aduce o mulţime de avantaje, printre care: este deja familiar majorităţii utilizatorilor de smartphone, este perfect compatibil cu telefoanele dotate cu acelaşi sistem de operare, are o bază largă de programatori şi nu în ultimul rând suport din partea gigantului Google.

Din păcate marii producători de televizoare se încăpăţânează să folosească sisteme de operare proprii, adesea mediocre dar cel mai important, puţin sau deloc compatibile între ele. Mai mult, uneori nici versiuni consecutive ale aceluiaşi sistem de operare nu sunt compatibile unele cu altele.

Telecomanda prin Bluetooth LE este o altă inovaţie care ne-am bucura dacă ar fi în dotarea tuturor televizoarele. Xiaomi Mi TV 2 suportă gesturi şi control vocal, iar ca aproape orice Smart TV, poate fi telecomandat şi cu un smartphone pe care am instalat aplicaţia necesară. Dar de cele mai multe ori este mult mai comodă folosirea unei telecomenzi dedicate pentru lucruri simple ca schimbarea canalului, modificarea volumului sunetului etc.

televizor cu telecomanda prin Bluetooth

O telecomandă prin Bluetooth are un avantaj imens faţă de clasica telecomandă cu infraroşii: merge din orice unghi, din orice colţ al camerei. Spre deosebire de telecomanda cu infraroşii, telecomanda cu Bluetooth nu are nevoie de vizibilitate directă şi receptorul tv.

Ca fapt divers, dacă rătăciţi prin cameră această telecomandă prin Bluetooth, este de ajuns să atingeţi partea inferioară a televizorului şi telecomanda va bipui. O chestie de fineţe dar care poate fi extrem de utilă într-o casă cu copii mici.

În timpul vizionării programelor TV, televizorul Xiaomi Mi TV 2 poate afişa informaţii suplimentare despre acestea. De exemplu despre filme majoritatea datelor de ia de pe IMDB.

Alte dotări:

  • chipset MStar 6A918 cu procesor quad-core Cortex-A9 la 1,45GHz
  • GPU Mali450-MP4
  • 2 GB de RAM DDR3
  • rezoluţie UHD 4k, respectiv 3840 X 2160 pixeli
  • conectivitate Wi-Fi
  • memorie internă de 8 GB, se poate extinde până la 64 GB datorită slotului pentru carduri microSD
  • rulează de pe stick USB sau hard-disk extern multiple formate HD, printre care MKV, AVI, MP4, MOV
  • margine ecran ca şi inexistentă, de numai 6,2 mm
  • greutate 12,9 kg

Pentru a păstra grosimea televizorului la numai 15,5 mm pe muchii, constructorul a decis ca boxele de sunet să fie separate de aparat. În plus sistemul audio cu capacităţi Dolby poate fi folosit şi independent de aparatul tv, conectat la orice telefon sau tabletă cu Bluetooth.

Nu se ştie dacă televizorul Xiaomi Mi TV 2 va fi comercializat şi pe piaţa europeană. Iar în caz că va ajunge în magazinele noastre, preţul său cu siguranţă nu va fi de numai 2000 lei. Se mai adaugă costuri de transport, timbru verde, taxe vamale şi peste toate acestea TVA, care numai el înseamnă un sfert din preţul de raft.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress