Airlight, ventilator de tavan cu dulie

Ventilator tavan montat prin infiletare in dulia becului

În zilele caniculare de vară un ventilator de tavan este cea mai la îndemână soluţie pentru a face atmosfera mai respirabilă, chiar dacă nu răceşte în mod real aerul, ca un aparat de climatizare. Însă nu oricine ar fi dispus să-şi monteze o lustră cu ventilator din acelea care abundă în magazinele cu produse chinezeşti. Sunt cam urâţele şi atârnă inutil din tavan în cea mai mare perioadă a anului. Airlight reprezintă o alternativă perfectă la acestea.

Airlight este are o construcţie inedită în primul rând prin modalitatea extrem de practică de fixare în tavan. Nu necesită electrician, găuri, legături, nimic. Are o dulie proprie şi pur şi simplu se înfiletează într-un soclu standard tip E27, în locul becului. Nu este necesar să renunţăm nici la lumină, Airlight având în centrul elicei un soclu pentru bec. Este practic ca un prelungitor care se inserează între bec şi soclul acestuia din tavan. Iar designul futurist al Airlight cu siguranţă se potriveşte mai bine într-un cămin modern decât chinezăriile amintite.

Ventilatorul are viteză variabilă. O telecomandă permite atât controlul ventilatorului, cât şi al becului. Singura problemă este faptul că ventilatorul de tavan Airlight încă nu se află în fabricaţie. Pentru a fi la curent cu lansarea lui pe piaţă, urmăriţi pagina produsului de la quirky.com

O soluţie tehnică asemănătoare există şi pentru sonorizarea unei încăperi. Pe Amazon putem alege dintr-o gamă destul de largă de boxe audio cu dulie şi bec, care rezolvă problema sonorizării la fel de simplu şi elegant cum Airlight o rezolvă pe cea a ventilării.

Aceste becuri audio dispun de regulă de un difuzor cu puterea de 10 waţi şi un sistem de iluminare cu LED echivalente cu un bec clasic de cel puţin 60 waţi. Sursa se semnal poate fi un iPod, iPhone sau orice alt player audio ori smartphone. Transmisia este wireless, iar o telecomandă permite controlul puterii sonore şi a intensităţii luminii.

Becurile-boxă se vând de regulă în seturi de câte două, iar într-o încăpere pot fi folosite simultan până la 8 bucăţi. Pentru detalii suplimentare, vedeţi modelele disponibile pe amazon.com (cautaţi „audiobulb”).

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress