Baie cu tematică montană, stânci şi cascadă

Amenajari interioare: baie cu tematica montana, stanci si cascada

Varietatea de materiale pentru amenajări interioare este impresionantă în magazinele de specialitate, acoperind toate gusturile şi toate buzunarele. Cu toate acestea, de multe ori cele mai frumoase rezultate se obţin apelând la unele lucruri care nu se găsesc în comerţ: apelând la unele lucruri care nu se găsesc în comerţ: multă imaginaţie şi materiale culese din mijlocul naturii. Am mai prezentat câteva exemple, azi mai trecem în revistă una: o sală de baie montană, cu stânci şi cascadă.

Punctul central este cada de baie, făcută la comandă, din cupru masiv. Cântăreşte peste 270 de kilograme şi valorează… o mică avere: 18.000 $. Dar a fost dorinţa proprietarei de a folosi numai materiale naturale. Şi dure. Din punct de vedere termic cuprul (metalul în general) nu este chiar cea mai fericită alegere. Lemnul ar fi fost mai potrivit, tot natural, dar nu suficient de dur pentru gusturile beneficiarului.

A urmat materializarea următoarei dorinţe: o mică cascadă. Ceva mai complicat de realizat astfel încât în final să arate ca ceva natural, dar nu imposibil. A fost necesară o excursie la munte pentru a colecta pietrele necesare construirii cascadei. Şi deoarece cada de cupru se comportă ca un adevărat radiator termic, răcind apa repede, a fost luată decizia ca apa cascadei să fie caldă, contribuind la menţinerea constantă a temperaturii din cadă. Şemineul plasat în faţa ferestrei, pe lângă aspectul estetic deosebit, contribuie şi el la menţinerea confortului termic al încăperii.

Podeaua este realizată integral din piatră naturală, tăiată manual. Piatră care este şi ea destul de rece. Pentru a contracara acest neajuns, s-a apelat la un sistem de încălzire prin podea, asigurându-se astfel o temperatură plăcută la nivelul picioarelor.

Sala de duş (ar fi impropriu să o numim cabină) este amenajată în ton cu baia. În loc de rafturi pentru şampon şi alte accesorii, avem în colţuri câte o stâncă de înălţime potrivită. Grinzile de lemn folosite pentru crearea atmosferei rustice au şi ele povestea lor. Au fost folosite numai trunchiuri căzute la pământ din motive naturale, iar pentru prelucrarea lor s-a apelat la singurul gater acţionat de motor cu aburi din California. S-a urmărit evitarea folosirii curentului electric.

Povestea amenajării ilustrată în filmuleţul prezentat este puţin excentrică, dar poate constitui o sursă de inspiraţie pentru folosirea pietrei naturale şi a lemnului la realizarea unor interioare cu adevărat unice.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress