Tocătoare „ştiinţifice” din lemn pirogravat

tocatoare ornamentale din lemn gravat

Tocătoarele sunt o piesă indispensabilă într-o bucătărie, dar de regulă în afara momentelor în care este nevoie de ele majoritatea timpului îl petrec în sertar, neexistând nici un motiv ca lucrurile să stea altfel. Asta până veţi intra în posesia uneia din creaţiile atelierului Elysium Woodworks al soţilor Gerald şi Summer. Gama lor de „tocătoare ştiinţifice” îşi vor găsi uşor locul în bucătăria oricărui pasionat de ştiinţă.

Din lemn de bambus, una din feţele acestor tocătoare sunt personalizate prin gravarea unor teme ştiinţifice. Sunt acoperite o gamă diversă de tematici, din domenii ca: chimie, fizică, astronomie, mecanică, matematică etc. Motivele grafice includ: spirala lui Fibonacci cu un citat a lui Albert Einstein, tabelul periodic al elementelor, simbolul PI, sistemul solar, spirala DNA etc.

Doar una dintre feţe este gravată, cealaltă fiind plană. Astfel faţa plană a tocătorului poate fi folosită pentru prepararea alimentelor, în timp ce faţa gravată poate fi expusă ca ornament în bucătărie sau se poate folosi ca suport pentru prezentarea unor alimente, servirea oaspeţilor ş.a.

După gravare tocătoarele trec printr-un proces de condiţionare cu un amestec de ulei de uz alimentar şi ceară de albine. Astfel suprafaţa lemnului este protejată mai bine de acţiunea lichidelor sau a grăsimii din alimente, păstrându-si pentru mai mult timp calităţile.

În afara uzului personal, aceste ustensile de bucătărie pot fi un cadou inedit pentru orice pasionat de ştiinţă, pentru o profesoară, un cercetător.

Pot fi cumpărate de pe etsy.com, sunt disponibile în două (unele trei) mărimi şi până la cinci esenţe de lemn.

Sau, de ce nu, pot fi făcute chiar şi acasă. Mai ales dacă mai păstraţi pe undeva prin debara aparatul de pirogravură din anii copilăriei. Ori, dacă pasiunea se reaprinde, aparate de pirogravat se pot găsi în comerţ într-o varietate mai mare decât pe vremuri.

Tocătoarele de lemn, inclusiv cele de bambus, se găsesc peste tot şi sunt destul de ieftine, iar modelele gravate depind doar de propria imaginaţie. Preferabil ar fi să exersaţi întâi pe o placă de lemn oarecare înainte de a trece la gravarea unui tocător. Pentru creşte precizia desenului, aceasta se poate tipări pe o foaie de hârtie şi fixa peste bucata de lemn.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress