Maşină de spălat rufe utilizabilă şi de câinii utilitari

Masina spalat rufe pentru caini utilitari

JTM Service, o companie britanică specializată în soluţii de spălare/curăţare industriale, în parteneriat cu Mielle, a conceput o maşină de spălat rufe care poate fi utilizată şi de către câinii utilitari. Dresaţi pentru a satisface nevoile speciale ale persoanelor cu dizabilităţi, câinii utilitari sunt capabili de o mare diversitate de sarcini, printre care şi adunarea lenjeriei de pat, ajutarea stăpânului la îmbrăcare sau la dezbrăcare, încărcarea hainelor murdare în maşina de spălat sau apoi întinderea lor în vederea uscării. Atâta că până în prezent nu se puteau ocupa şi de spălatul propriu-zis.

Câinii utilitari pot învăţa multe lucruri, dar sunt un real antitalent când sarcina pe care o au presupune apăsarea unor butoane. Pentru a rezolva această problemă, noua maşină de spălat nu mai necesită apăsarea vreunui buton pentru pornire. Este suficient un lătrat scurt.

Câinele încarcă hainele murdare în maşina de spălat, închide uşa şi o porneşte cu un lătrat. Cantitatea de apă şi detergent vor fi dozate automat în funcţie de cantitatea de rufe încărcată. La terminarea ciclului de spălare, câinele va trebui să apese cu lăbuţa pe o clapă pentru deschiderea hubloului şi va putea duce rufele la uscat.

Acum în paranteză fie spus, nu cred că ar fi prea mare efortul tehnic pentru a automatiza şi deschiderea uşii maşinii la finalul ciclului de spălare. Dar chiar şi aşa este un pas înainte. Probabil versiunea următoare va rezolva şi această problemă.

Maşini de spălat rufe destinate persoanelor cu nevoi speciale existau deja, însă aceasta este prima pe care o poate folosi şi un câine utilitar antrenat. În general maşinile de spălat din această categorie sunt concepute astfel încât să fie cât mai simplu de utilizat, adesea fiind acţionate de un singur buton şi având un singur program de spălare care acoperă o categorie largă de nevoi.

Întoarcerea la simplitatea de altădată este o necesitate pentru o categorie importantă de oameni, în special după ce în ultimii ani aparatele electrocasnice devin tot mai complexe, controlate de calculatoare de proces încorporate şi afişaje cu meniuri complicate. Iar lucrurile vor fi tot mai complexe în viitor, în contextul răspândirii conceptului de casă inteligentă şi internetul obiectelor.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress