Drujba portabilă cu acumulatori Li-ion Bosch AKE 30 LI

Bosch drujba portabila acumulatori

Drujba poate fi un instrument foarte util dacă locuim la casă, în special în zona montană. Dar dacă nu tăiem lemne în cantităţi industriale, întreţinerea unei drujbe cu motor pe benzină poate însemna o bătaie de cap nedorită. Motoferăstraiele electrice sunt o alternativă ieftină şi practică lângă casa omului, cuvintele cheie fiind „lângă casa omului”. Asta datorită limitării date de lungimea cablului de alimentare, respectiv de disponibilitatea unei prize electrice. Există de multă vreme pe piaţă şi ferăstraie electrice cu acumulatori, dar acestea erau mai mult o glumă până la apariţia mai recentă a modelelor cu acumulatori Li-ion.

Una dintre cele mai accesibile scule de acest gen de la noi este ferăstrăul electric Bosch AKE 30 LI, cu lama de 30 cm lungime şi acumulator litiu-ion de 36 V, 2,6 Ah. Singurul lichid de care are nevoie este uleiul pentru umplerea rezervorului de ungere al lanţului, scăpându-ne pentru întotdeauna de grija preparării amestecului de benzină cu ulei, combustibilul standard al motoarelor în doi timpi.

Sistemul SDS de înlocuire şi de întindere al lanţului cu mâna goală este deosebit de practic, permiţând folosirea drujbei fără a fi nevoie să avem în permanenţă la îndemână trusa de scule. De asemenea frâna electronică de recul opreşte lanţul ferăstrăului practic instantaneu, în numai 0,1 secunde.

Autonomia drujbei este de peste 100 de tăieri de trunchi de pin cu diametrul de 10 cm, respectiv un număr variabil în funcţie de diametrul şi esenţa lemnului tăiat. Suficient pentru tăierea şi mărunţirea a câţiva copaci de dimensiuni potrivite, pentru pregătirea lemnelor de foc, întreţinerea unei livezi, eliberarea unui drum de acces sau alte nevoi casnice.

Drujba electrică Bosch AKE 30 LI este deosebit de silenţioasă comparativ cu confraţii cu motoare cu ardere internă şi generează zgomot numai în momentele de utilizare. Porneşte instantaneu, se opreşte aproape instantaneu şi nu consumă nimic în timpii morţi, precum motoarele pe benzină în ralanti. Este gata de lucru în orice moment, la o simplă apăsare de buton, acumulatoarele Li-ion conservând pentru timp îndelungat energia înmagazinată.

Acumulatorul Li-ion al drujbei Bosch AKE 30 LI se potriveşte la o întreagă gamă de scule şi unelte, inclusiv unele din seria albastră (profesionistă) de la Bosch. Această compatibilitate extinsă ne oferă posibilitatea de a achiziţiona numai ferăstrăul fără baterie dacă deja avem acumulatorul la alte scule sau pe viitor vom putea cumpăra alte scule mai ieftin deoarece vom avea deja acumulatorul necesar. Şi unele modele de aparate de grădinărit Bosch, cum ar fi cel mai puternic trimmer de tuns gardul şi maşina electrică de tuns gazonul Rotak 43 LI sunt alimentate cu acelaşi model de acumulator de 36 V la 2,6 Ah. Universalitatea în reutilizare a celei mai scumpe componente a aparatului oferă un avantaj mărcii Bosch faţă de alţi producători de scule asemănătoare.

Bosch AKE 30 LI este un partener perfect dacă suntem amatori de off-road cu maşini 4×4, pentru îndepărtarea eventualelor trunchiuri căzute pe traseu. Lipsa combustibilului lichid şi faptul că acesta nu emană mirosuri de hidrocarburi arse după folosire îl fac alegerea perfectă pentru dotarea unui vehicul de teren 4×4, fie pentru competiţii, pentru vânătoare sau pur şi simplu în excursii pentru plăcerea personală.

Detalii tehnice complete, manualul de utilizare în limba română şi alte informaţii referitoare la ferăstrăul electric Bosch AKE 30 LI le se găsesc pe pagina producătorului. Pentru cumpărarea lui, accesaţi magazinul Tehnic Bazar, una din cele mai mari magazine de scule și utilaje din România.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress