Aparat de tuns pentru cei care se tund singuri

aparat tuns singur

Pare un lucru banal, dar tunderea unei persoane necesită mai mult talent decât pare la prima vedere. Deşi nu sunt deloc pretenţios din acest punct de vedere, mi-a luat ani buni de zile până am dat de un frizer, o frizeriţă de fapt, capabilă să tundă uniform, fără scăriţe, smocuri uitate şi alte minunăţii. De atunci i-am devenit client fidel. Au trecut cred că peste 15 ani… Am făcut această introducere doar ca să înţelegeţi câtă admiraţie am faţă de persoanele care sunt capabile să se tundă singure, încă dinaintea apariţiei aparatelor electrice de tuns.

În zilele noastre este la îndemâna oricui să-şi facă singur tunsoarea. Sau măcar să încerce. Cu aparatele de tuns lucrurile sunt mai simple şi mai rapide decât erau pe vremuri cu foarfecele şi cu pieptenul. Dar un principiu spune că oricând este loc de mai bine, iar aparatul de tuns prezentat în continuare vine să demonstreze acest lucru.

De regulă aparatele de tuns sunt concepute pentru a fi utilizate de către un frizer sau oricum de către o altă persoană, nu de către noi înşine. Iată însă că au apărut şi aparate destinate special persoanelor care preferă să se tundă singure.

Forma circulară a aparatului şi lamele sale rotative tund în orice direcţie, rezultând o tunsoare curată, uniformă, fără nici un efort sau o atenţie deosebită. Este suficient să deplasăm aparatul de tuns cu mişcări circulare pe întreaga suprafaţă a scalpului, iar lamele de oţel inoxidabil vor face restul, urmărind perfect forma capului.

Ataşamentele detaşabile permit tunderea la următoarele trepte ale lungimii părului: 3 mm, 6 mm, 9,5 mm şi 12,7 mm. O încărcare a bateriilor permite o durată de funcţionare de 45 de minute, dar aparatul poate fi folosit şi cu cablul de alimentare cuplat.

Noul aparat de tuns poate fi cumpărat de pe www.hammacher.com

Designul noului aparat este foarte atrăgător, ideea din spatele ei pare de asemenea una bună. Totuşi, fiind o abordare radical diferită de cele existente până la ora actuală, eu nu m-aş grăbi să-l achiziţionez. Prefer să aştept apariţia primelor impresii ale utilizatorilor, iar dacă se va dovedi a fi un aparat foarte bun, în acest timp el va ajunge şi în magazinele româneşti de electrocasnice.

Pentru moment aş rămâne pe aparatele de format tradiţional, care şi-au dovedit eficacitatea. Unele modele, ca de exemplu Philips QC5570/15 sau mai noul Philips QC5580/15 au cap de tundere rotativ. Acesta este de un real ajutor pentru persoanele care obişnuiesc să se tundă singure, permiţând accesarea lejeră a unor zone ale capului sau ale corpului în care cu maşină de tuns cu cap fix n-ar ajunge prea uşor.

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress